CHP’li Dinçer: ’RTÜK, Disney Plus’ın Yayın Lisansını İptal Etmeli’




Tarih: 3 Ağustos 2023 Perşembe 13:40

Seher Çoban

Disney Plus’un ’Atatürk’ dizisini yayımlamayacağı yönünde kamuoyunda dolaşan bilgiler üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin incelemelerin başlatıldığını duyurmuştu. CHP’li Talat Dinçer ise dikkat çeken bir çıkış yaparak, Disney Plus’un yayın lisansının iptal edilmesini önerdi.

Disney Plus'ta yayınlanmak üzere çekilen 'Atatürk' dizisiyle ilgili tartışmalar sürüyor. 29 Ekim'de platformda yayınlanması beklenen dizi ile ilgili 'yayınlamama' kararı alındığı yönündeki bilgiler kamuoyunda dolaşırken; dizinin 29 Ekim'den itibaren FOX ekranlarında yayınlanacağı öğrenildi. Dizinin, Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin baskılarıyla iptal edildiği iddiaları gündemdeki yerini korurken; Disney Plus'a bir tepki de CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer'den geldi.

"Karar, utanç vericidir"

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konuyla ilgili inceleme çalışmalarının başlatıldığını ve basına yansıyan 'Ermeni lobisi müdahalesi' iddialarının da titizlikle araştırıldığını duyurmuştu. RTÜK'e çağrıda bulunan CHP'li Talat Dinçer ise "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türkiye'ye ağır hakaretlerle saldırıp iptal kampanyası açan Amerika Milli Ermeni Komitesi'nin (ANCA) tehditleri ardından, yapımı tamamlanan Atatürk dizisini sadece Türkiye içinde yayınlanma kararı utanç vericidir. RTÜK, Disney'in çevrimiçi dizi ve film yayın platformu Disney Plus yayın lisansını hemen iptal etmelidir" dedi.


Etiket: atatürk dizisi, disney, rtük, lisans, iptal, talat dinçer, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA