’Bunun Adı Demokrasi Olamaz’




Tarih: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 11:44

Sercan Özdemir

TBMM Genel Kurulu’nun Olağanüstü Toplantısı’na katılan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, "İktidar partileri, yapılan konuşmaların ardından yine tahmin ettiğimiz gibi Meclis’teki çoğunlukları nedeniyle genel görüşme talebini reddetti. Bunun adı demokrasi olamaz" dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulu'nun Olağanüstü Toplantısı'na katıldı. CHP listelerinden seçilen milletvekillerinin verdiği 'Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mevkiindeki Akbelen Ormanında yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılması' önergesi, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedilirken; Kocamaz toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

"Yapılan Bütün Fedakarlıklar Yine Boşa Gitti"

TBMM'nin Akbelen Ormanı için olağanüstü toplandığını belirterek sözlerine başlayan Kocamaz, "İktidar partileri, yapılan konuşmaların ardından yine tahmin ettiğimiz gibi Meclis'teki çoğunlukları nedeniyle genel görüşme talebini reddetti. Bunun adı demokrasi olamaz. Demokrasi, doğru da olsa muhalefetten gelen her öneriyi, 'bizim Meclis'teki sayımız daha fazla' diyerek reddetmek anlamına gelmez. Demokrasi, uzlaşma rejimidir. Biliyorsunuz ki TBMM şu anda tatilde ve milletvekilleri kendi seçim bölgelerine dağılmış durumda. Dünkü toplantıya da herkes bölgelerindeki çalışmaları ya da tatillerini keserek, fedakarlık yaparak geldiler. Orada ormanlarımızla ilgili genel görüşme talebi kabul edilse de insanlar düşüncelerini Yüce Meclis’te ortaya koysa fena mı olurdu? Maalesef yapılan bütün fedakarlıklar yine boşa gitti. Bunun adı; çoğunluğun azınlığa tahakkümü anlamına gelir ki bu anlayışın demokrasi ile bağdaştırılabilmesi asla söz konusu olamaz. Yazık. Bu yanlış anlayışı inatla devam ettirerek demokrasimizi geliştiremeyiz" ifadelerine yer verdi.


Etiket: burhanettin kocamaz, tbmm, demokrasi, akbelen, genel görüşme


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA