Veteriner Hekimlerden Şiddete Tepki!




Tarih: 22 Ağustos 2023 Salı 17:51

Gizem Tokkuzun

Veteriner hekimlere yönelik gerçekleşen şiddet olaylarına Mersin’den tepki yükseldi.

Mersin Veteriner Hekimleri Odası önünde toplanan veteriner hekimler, yaşanan şiddet olaylarına basın açıklaması ve iş bırakma eylemiyle tepki gösterdi.

"Karşı Karşıya Kalacağımız En Büyük Sorunlardandır"

Açıklamada konuşan Mersin Veteriner Hekimler Odası Başkanı Bektaş Şenay, "Unutmayınız; salgınlar, antibiyotik direnci, hayvanlardan insanlara bulaşabilen zoonotik hastalıklar; sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim önümüzdeki yıllarda karşı karşıya kalacağımız en büyük sorunlardandır. Bu nedenle veteriner hekime uygulanan şiddet aynı zamanda toplumun sağlık hakkına uygulanan bir şiddettir. Başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz; dünyayı bekleyen pandemiler, gıda krizi ve iklim krizi gibi sorunlar başta olmak üzere risklerin bertaraf edilmesi, ülkemizin bu süreçleri en az zararla atlatması için alınacak tedbirlerin en başında bu görevleri yapan veteriner hekimlerin can güvenliğinin ve iş güvencesiyle birlikte kamuda veteriner hekimlik otoritesinin güçlendirilmesi ve özlük haklarının iade edilmesi bulunmaktadır" ifadelerine yer verdi.


Etiket: veteriner hekimler, şiddet, tepki


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA