’Öğrencileri Barınma Krizi Bekliyor’




Tarih: 29 Ağustos 2023 Salı 13:26

Sercan Özdemir

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, yeni sezonda öğrenime başlayacak olan üniversite öğrencilerinin barınma sorunuyla karşı karşıya kalacağını belirtti.

Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurt başvurularının bugün başladığını belirten Kış, yurtların belli bir kapasiteye sahip olduğuna dikkat çekti.

"Özel Yurt Fiyatları ve Kiralar El Yakıyor"

Üniversitelilerin barınma sorununu gündeme taşıyan Kış, "Milyonlarca öğrencinin beklediği KYK yurt başvuruları bugün başladı. KYK yurtlarının kapasitesi belli. Özel yurt fiyatları ve kiralar ise el yakıyor. Öğrencileri barınma krizi bekliyor. Öğrencilerimiz bu ekonomik kriz içinde iyi bir eğitim almanın değil, maalesef barınma, geçim derdine düşecek. Konunun çözümü için 22 Ağustos'ta Meclis Araştırma Önergesi verdim. Kriz büyümeden, öğrenciler eğitimlerinden vazgeçmeden konu acilen çözülmeli" ifadelerine yer verdi.


Etiket: gülcan kış, öğrenci, üniversiteli, yurt, kira, barınma


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA