“Kavgayı değil umudu örgütlemeliyiz!”




Tarih: 4 Eylül 2023 Pazartesi 11:03

Sercan Özdemir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Olağan Kongresi dün CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleşti.

CHP Mezitli İlçe Olağan Kongresinde delegelerin oylarıyla Ulaş Yılmaz, CHP Mezitli İlçe Başkanlığına seçildi.

“Partimizi önce Mezitli'de sonra Türkiye’de iktidar yapmak için adayız”

Göreve tüm kırgınlıkları gidermek, içe dönük değil dışa dönük, güçlü bir örgütü inşa etmek için aday olduğunu dile getiren Yılmaz, “Partimizi önce Mezitli'de sonra Türkiye’de iktidar yapmak için adayız. Parti içi çok sesliliği parti dışı tek sesliliğe dönüştürmek, söylem birliği sağlamak için adayız. Geleceğin umudu Sivil Toplum Örgütleri, Demokratik kitle örgütleri, meslek örgütleri ile kurumsal ilişki kurmak için adayız. Değerli üyeler ve sevgili dostlar; saymış olduğum ve daha da sayabileceğim bu maddeler, örgütlü yapılarda ‘Ben değil bize’ inandığım için bu ilkelerimiz birlikte yola çıktığım arkadaşlarımın anayasasıdır, olmazsa olmaz ilkelerimizdir. Günümüz deyimle kırmızı çizgimizdir” ifadelerine yer verdi.

“Sevgili partililer; sorumluluk bizde, sorumluluk hepimizde”

CHP’nin Türkiye’nin yeniden umudu olacağını ve CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Yılmaz, “Sevgili partililer; sorumluluk bizde, sorumluluk hepimizde. Bu sorumluluğu yerine getirmek zorundayız. Bugün bu saatten sonra hepimiz daha fazla çalışmak, daha fazla emek harcamak zorundayız. Daha da önemlisi de; birbirimizi sevmek zorundayız, bu sevmek sözcüğünü kalbimize yerleştirmek zorundayız. Hiç kimseyi ama hiç kimseyi öteki olarak görmemeliyiz” dedi.

“Bu kongre, yedi düvele diz çöktüren, devrimlerle ülkeyi ayağa kaldıran, bağımsız ve laik Türkiye'nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ün kongresidir. Mücadelemiz koltuk mücadelesi değil, akıl cebimizde projelerimizle, yoldaşlarımızla geliyoruz” diyen Yılmaz, CHP’ye bu bağlamda faydası olacağı düşünülen tüm proje ve önerilere açık olduklarını aktardı.

Yılmaz, “Kavgayı değil umudu örgütlemeliyiz!” diyerek iktidara Mersin içinde bir tek belediye başkanlığı bile aldırmayacaklarını belirtti.

Yılmaz, “Bu iktidarı göndereceğiz; çünkü ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne inanıyorum, sizlere güveniyorum. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum: Yarınlarda iktidar olacağız, daha da önemlisi 2024 yerel seçimlerde Mersin' de ve tüm Türkiye'de iktidar olacağımızı görüyorum. Sizlere inanıyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, kongremizin, öncelikle Türkiye’mize, daha sonra da Mezitli’mize yakışır bir kongre olmasını temenni ediyorum” açıklamasında bulundu.


Etiket: chp mezitli kongre, chp mezitli ilçe başkanı, ulaş yılmaz, gülcan kış, vahap seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA