CHP’li Kış, Mersin’de kadın muhtarla bir araya geldi




Tarih: 7 Eylül 2023 Perşembe 17:11

Sercan Özdemir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Mersin genelinde görev yapan muhtarlarla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Gülnar Gastronomi Evi'nde kadın muhtarları ağırlayan Kış, Mersin ve ülke genelinde kadın muhtarların sayısının minimum seviyelerde olduğunu ifade etti.

“Kadın muhtarlarımızın sayısı son derece düşük seviyede”

Kış, "Muhtarlar bizim hem demokrasi anlayışımız hem de hizmet anlayışımız açısından çok kritik bir yer işgal ediyor. Vatandaşla idare arasında köprü vazifesi gören sizlerin aslında çok önemli bir sorumluluğu da üstlenmiş durumdasınız. Türk siyaseti ve bürokrasisindeki müzmin hastalık ne var ki sizin görev alanlarınıza da sirayet etmiş durumda. Üzülerek söylemek istiyorum ki kadın muhtarlarımızın sayısı hem ülkemizde hem de kentimizde son derece düşük seviyede” dedi.

Muhtarların demokrasinin teminatı olduğuna ve yerel yönetimlerin hizmet ağında çok önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Kış, "Sizlerle tanışmamız ve diplomasimiz bugünlere dayalı değil. Belediye meclis üyesi kimliğimle karşınıza çıktığım ilk günden bu yana sizlere olan ilgim ve yaptığınız işe olan saygım artarak devam ediyor. Şimdi karşınızda bir milletvekili olarak bulunuyorum. Bir partiyi temsil ediyorum. Ama size bakış açım partiler üstü” ifadelerine yer verdi.

“Ben bir CHP'li milletvekili olabilirim, sizler de başka bir partiye oy vermiş olabilirsiniz. Benim siyaset geleneğim bağlı bulunduğum ilkeler ve yaşam felsefem bunun hizmet açısından hiçbir değer taşımadığıdır” diyen Kış, milletvekilliği döneminde de muhtarlara bakış açısının aynı olacağını izah etti.

Milletvekili Gülcan Kış'a, Mersin’den Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları İlçe Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu ve daire çalışanları da eşlik etti


Etiket: gülcan kış, mersin muhtar buluşması, chp mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA