ÇBK Mersin hükmen mağlup sayıldı




Tarih: 19 Eylül 2023 Salı 10:23

Güray Gürdal

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun 13 Eylül Çarşamba günü oynanan ÇBK Mersin ile olan maça, Fenerbahçe Alagöz Holding’in itirazını inceleyerek karara vardı.

13 Eylül Çarşamba günü ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında oynanan ÇBK Mersin ve Fenerbahçe Alagöz Holding maçında, kaybeden taraf olan Fenerbahçe kural ihlali olduğunu söyleyerek itiraz etmişti. Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, itiraz neticesinde gerekli incelemeleri yaparak ÇBK Mersin için hükmen mağlubiyet kararı verdi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’nun konuyla ilgili açıklaması ise şöyle; "Mersin Çukurova Basketbol Spor Kulübü’nün, 13.09.2023 tarihinde Mersin’de oynanan ÇBK Mersin – Fenerbahçe Alagöz Holding ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi müsabakası ile ilgili olarak, müsabaka kadrosunda yer alan ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş olan yedi sözleşmeli basketbolcusundan en az birisinin yirmi iki yaş veya altındaki basketbolcu olmadığı anlaşıldığından;

Basketbol Müsabaka Talimatı’nın 22/1/e., 22/2. maddeleri, Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Talimatı’nın 78.1. maddesi ve Basketbol Disiplin Talimatı’nın 26. maddesi uyarınca hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir.”


Etiket: çbk mersin, disiplin, basketbol, fenerbahçe


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA