KKTC Mersin Başkonsolosu’nda MTSO Başkanı Çakır’a ziyaret




Tarih: 21 Eylül 2023 Perşembe 14:40

Berna Uslu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Turizm Koordinatörü Kazım Türkan’ı makamında ağırladı.

MTSO’da gerçekleşen ziyarete karşılıklı yapılabilecek iş birlikleri değerlendirilirken, KKTC’ye ulaşımın maliyet açısından yüksekliğine dikkat çekildi. Konuyla ilgili neler yapılabileceği hususunda istişare yapıldı.

KKTC’nin tarım, turizm ve eğitimdeki gücüne dikkat çekilerek özellikle enginar ve kuşkonmaz gibi alternatif tarım ürünlerinde yapılabilecek iş birlikleri ele alınırken, KKTC ve Mersin firmalarının birbirine rakip değil tamamlayıcı olmasının önemine dikkat çekilen görüşmede, kaynakların doğru değerlendirilip ekonomik olarak hep birlikte kalkınmanın önemine değinildi.


Etiket: mtso, kktc, ulaşım


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA