CHP’li Başarır Anayasa Mahkemesi’nin kararına tepki gösterdi




Tarih: 28 Eylül 2023 Perşembe 16:25

Sercan Özdemir

Bugün Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi kararına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabı üzerinden bir tepkide bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçtiğimiz günlerde ek MTV ödemesine karşı iptal başvurusunda bulunmuşlardı. Anayasa Mahkemesi bu iptal başvurusunu reddedip kararı onayladı.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu karar ile borcu olan vatandaş kasım ayının sonuna kadar 2’nci taksiti ödemesi gerekiyor. İlk taksiti ödemeyen vatandaşların borcuna da ödeme yapılana kadar faiz işlemeye devam ediyor. Ali Mahir Başarır sosyal medya hesabında paylaştığı gönderide:

“Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin iptali için yaptığımız başvuruyu oy birliği ile reddetti. Milyonlarca yurttaşımız, AKP iktidarının beceriksiz ekonomi politikaları sayesinde bir de ek MTV ödemek zorunda bırakıldı. Ne yazık ki fatura yine vatandaşa kesildi!” ifadelerini kullandı.

 

 


Etiket: mtv, karar, chp, tepki


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA