“Yerel yönetimleri bu anlamda güçlendirelim”




Tarih: 26 Ekim 2023 Perşembe 17:34

Gizem Tokkuzun

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM’de konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin verilen kanun teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sektör önderlerinin konuyla alakalı yeteri kadar dinlenmediğini ve görüşlerine yer verilmediğini aktaran Kış, “Teklifte yer alan yüksek cezalardan da anlaşılacağı gibi hükümetin ilave kaynak arayışı içinde olduğu sonucunu doğurmuştur. Bu torba kanunda sektörü daraltıcı veya kayıt dışına iten tartışmalı birçok madde vardır. Bunlardan biri de teklifin 27. Maddesi anayasa mahkemesinin iptal kararı kapsamında yeni düzenleme yapılması amaçlanmaktadır. Ancak maalesef gerçek öyle değil. Anayasa mahkemesi ajansın mal ve hizmet alımların kamu ihale kanunu ile Sayıştay denetimine tabi olmamasını, demokratik devlet ve şeffaflık ilkesine aykırı olması sebebi ile iptal etmişti.Ancak yeni getirilen düzenlemede anayasa mahkemesi iptal kararına rağmen yine denetimden kaçılmakta, ajans kamu ihale kanunun dışarısında tutulmaktadır. Israrla denetimden kaçılması iyi niyetli bir davranış değildir. Yine ajansın kamu hizmeti amacıyla kurulmasına ve çalışmasına rağmen personel istihdamına ve ücret belirlemesinin, kamu kuruluşları mevzuatına tabi olmadan yapılması adam kayırmanın yolunu açacaktır” ifadelerine yer verdi.

Teklifin bu halinin hukuka aykırı olduğunu belirten Kış, “Bu yasanın iptal edileceğinden hiç şüphemiz yoktur. Atık su tesisi yapmak ve yaptırmakta bu teklifler arasına eklenmiştir. Bu tesisler ile alakalı konu, belediyelerin tesis ve yetki alanı içerisindedir. Şu anda iktidar ya da muhalefet fark etmez bütün belediyelerin ekonomik anlamda krediye ulaşması anlamında sıkıntıları vardır. Bunların önündeki engelleri kaldıralım. Yerel yönetimleri bu anlamda güçlendirelim. Belediyelerin çalışma alanında bulunan bu tesisleri, bakanlığın yapması doğru bir yaklaşım değildir. Yerel yönetimlerin elindeki yetkileri daraltmak yerine, belediyelerle iş birliği ve ortak projeler gerçekleştirilmeli diye düşünüyorum” diye konuştu.


Etiket: gülcan kış, yasa, tartışmalı madde


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA