CHP’li Kış, Yatırımları Sordu




Tarih: 26 Kasım 2023 Pazar 14:46

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinde söz alarak Mersin’deki yatırımları sordu.

Kış, komisyonda şunları dile getirdi: “Sayın Bakan, Bu projeniz için de defalarca tarih verildi ama hâlâ bitirilemedi.

Sayın Bakan, sormak istiyorum: 53 kilometrelik bir yolu bile yıllardır tamamlayamayan bir hükûmet olarak bize burada Türkiye 2'nci Yüzyılı'ndan, mega projelerinden ve dev eserlerden lütfen bahsetmeyin. Mersin, planlanan bu limanı besleyecek nitelikte lojistik firmalara, kara taşımacılık filosuna ve yeterli depoculuk altyapısına sahip bir kenttir. Dönemin Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan, dönemin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yatırım yerinin Mersin olacağı sözü verilmiştir. Tüm bu nedenlerle ana konteyner limanı Mersin’e yapılmalıdır. Bakanlığınızca da bu belirsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Büyüyen Mersin ekonomisinin yükünü taşıyan organize sanayi bölgelerimiz var Mersin'de. Daha fazla gelişmesi için bağlantı yollarının da bir an önce tamamlanması gerekmektedir. Mersin, iş dünyasının da sizden beklentilerinden biri de budur Sayın Bakan. Sunumunuzda ‘Mobil kapsama alanımız Türkiye'nin her köşesini kapsıyor’ dediniz ancak durum hiç de anlattığınız gibi değil Sayın Bakan. Mersinli hemşerilerimiz bu konuda bizleri çok sık arıyorlar ve yardım istiyorlar. Özellikle yazın nüfusunun arttığı Mersin'imizin büyük bir kısmı yaylalara çıkmaktadırlar. Buralara cep telefonu vericilerinin iyileştirilmesi, internet erişiminin her yerde sağlanması yerinde olacaktır.” 


Etiket: chp, gülcan kış


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA