Eski Türklerin yaşamını sahnelediler




Tarih: 13 Aralık 2023 Çarşamba 16:34

İHA

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde öğrenim gören 30 Kazakistanlı öğrenci tarafından eski Türklerin yaşamını ele alan tiyatro oyunu sahnelendi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) öğrenim gören 30 Kazakistanlı öğrenci bir araya gelerek eski Türklerin yaşamlarını konu alan tiyatro gösterisi hazırladı.

Öğrencilerin hazırlıkları yaklaşık 2 ay sürdü. Tüm hazırlıklar Kızılay Bolu Şubesi'nin maddi ve manevi desteğiyle yapıldı. 30 Kazakistanlı öğrenci, tiyatronun senaryosunu kendileri yazarak yöre kıyafetlerini kendileri dikti. Eski Türklerdeki gelenek görenek, örf ve adetlerin yansıtıldığı gösteri dansla başladı. Bin 100 kişinin katıldığı etkinlik büyük beğeni aldı.

Kızılay Bolu Gençlik Kolları Başkanı Tunahan Erdoğdu, "Eski Türklerde örf, adet ve yaşam şeklini konu edinen oyunu sizlerle buluşturuyoruz. Gösteride yer alan uluslararası öğrencilerimizle sadece yurt içinde değil yurt dışında da Kızılay’ımızın sevilip sahiplenildiğini görüyoruz. Bizler de uluslararası öğrencilerimize Türkiye’mizi kendi vatanları gibi görmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.


Etiket: bolu abant izzet baysal üniversitesi, eski türklerin yaşamı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA