Haber Merkezi
Tarsuslu Nidanur ve Nisa, “Kır Çiçekleri” projesiyle sporda parladı; biri dünya ikincisi, diğeri Türkiye şampiyonu oldu. Şimdi gözler olimpiyatta!
Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Turhan ailesinin iki kızı, azim ve inançla kurdukları hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kız çocuklarına yönelik “Kır Çiçekleri” projesiyle hayatları değişen 14 yaşındaki Nidanur ve 13 yaşındaki kardeşi Nisa Zehra Turhan, spor dünyasında ilham verici bir başarıya imza attı.
Nidanur Turhan, 4 yıl önce başladığı serüvende disiplinli çalışmaları sayesinde Sırbistan’da düzenlenen Liselerarası Dünya Şampiyonası’nda gülle atma branşında dünya ikincisi oldu. Nidanur, bu büyük başarının ardında sadece kendi emeğinin değil, ailesinin ve hocalarının da özverili desteğinin bulunduğunu vurgulayarak, “Beni fark ettirmeden bu yarışmaya hazırlayan hocalarıma minnettarım. Hayalime giden yolda bana inananları mahcup etmediğim için mutluyum” dedi.
Ablasıyla aynı tutkuyu paylaşan Nisa Zehra Turhan ise U-14 Bursa Salon Şampiyonası’nda Türkiye birincisi olarak adını duyurdu. Nisa, “Ablamla aynı yolda yürümek, bana güç veriyor. Kır Çiçekleri’nde hem kendimi keşfettim hem de başarıya ulaştım” ifadelerini kullandı.
Turhan ailesinin en küçük ferdi 8 yaşındaki Tuana ise ablalarının başarılarıyla büyülenmiş durumda. O da onların izinden giderek kupa kazanmayı hayal ediyor.
Aileleri, çocuklarının bu başarılarında en büyük desteği sağlayan “Kır Çiçekleri” projesine duydukları güveni dile getiriyor. Anne Nurşen Turhan, projenin kızlarının vizyonunu geliştirdiğini ve sosyal becerilerini artırdığını söylerken; baba Nezir Turhan, projeyi “başarılı kız çocukları için bulunmaz bir nimet” olarak tanımlıyor.
Proje sorumlusu Ayper Çiğdem Toraman, “Her bir çiçeğimiz ayrı bir renk, ayrı bir umut” derken, antrenör Ali Kilisli de kızların olimpiyat yolculuğunda emin adımlarla ilerlediğini ifade ediyor.
Kır Çiçekleri projesi sayesinde yeşeren bu başarı hikâyesi, yalnızca spor değil; aynı zamanda kız çocuklarının güçlenmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi adına Türkiye’ye ilham veriyor.
|