Haber Merkezi
Mersinli kadınlar, ‘Sabun Yapım Atölyesi’ ile hem üretiyor hem kazanıyor. ‘Evimiz Atölye’ projesi kadınlara yeni gelir kapıları açıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersinden Kadın Kooperatifi’nin ortaklaşa yürüttüğü ve üç yıldır devam eden “Evimiz Atölye” projesi, kadınların üretime katılımını artıracak yeni bir adımla büyümeye devam ediyor. Kadınlardan gelen talep doğrultusunda başlatılan “Sabun Yapım Atölyesi”, Mevlana Mahallesi’ndeki Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde verilen ilk eğitimle hayata geçirildi. Eğitimlerde kadınlara doğal sabun üretiminin tüm detayları öğretilirken, proje sayesinde kadınlar hem evlerinde kullanabilecekleri hem de ekonomik gelir elde edebilecekleri sabunlar üretmeye başladı.
Kadınlar Hem Üretiyor Hem Kazanıyor
Sabun atölyesine katılan kadınlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Üretici Kadın Stantları’nda ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlayabilecek. Proje kapsamında ayrıca, sabun yapımı için gerekli kalıplar da Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus Gençlik Kampı’ndaki Geri Dönüşüm Atölyesi’nde özel olarak üretildi ve katılımcılara hediye edildi.
Meral Seçer: “Kadınların fikirleriyle yol alıyoruz”
Etkinliğe katılarak kadınlara destek veren Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, kadınların üretici rolünü güçlendirecek fikirlerin yine kadınlardan çıktığını belirterek, “Oyuncak yapımıyla başlayan bu yolculuk, sabun üretimiyle çeşitleniyor. Kadınlarımız hem öğrenmek hem de ekonomik kazanç elde etmek istiyor. İlk sabun atölyemizi burada yaptık ama farklı fikirlerinizi duymak istiyoruz. Talepleriniz doğrultusunda tüm desteği vermeye hazırız” dedi.
Atölyeler 47 Mahallede Devam Edecek
“Sabun Yapım Atölyesi”, “Evimiz Atölye” projesi kapsamında 47 mahallenin tamamında gerçekleştirilecek. Eğitim alan kadınların, öğrendikleri bilgilerle kendi işlerini kurmaları ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları hedefleniyor.
|