Haber Merkezi
HSK’nın 2025 yılı kararnamesiyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Hatay’dan Ahmet Çelikkol atandı. Mevcut başsavcı Tolgahan Öztoprak ise Manisa’ya görevlendirildi.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2025 yılına ilişkin Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi'ni yayımladı. Yayımlanan kararname, yargı teşkilatında geniş çaplı atamaları beraberinde getirdi. Türkiye genelinde 4 bin 36 hakim ve savcının görev yeri değişirken, 24 ilin cumhuriyet başsavcısı da yeni isimlerle değiştirildi.
HSK’nın resmi internet sitesinde paylaşılan listeye göre; adli yargıda 3 bin 698, idari yargıda ise 338 yargı mensubu yeni görev yerlerine atandı. Atamalar yapılırken hem hizmet ihtiyaçları hem de kişisel tercihler dikkate alındı.
Bu kapsamda, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdüren Ahmet Çelikkol, Mersin’e başsavcı olarak atandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürüten Tolgahan Öztoprak ise yeni görev yeri olarak Manisa’ya gönderildi.
|