Haber Merkezi
DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, ağır sağlık sorunları olan Murat Çalık’ın cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi, hukuki değil vicdani yaklaşım istedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın sağlık durumu üzerinden hukuk ve vicdanı hatırlattı. Ekmen, Çalık’ın ciddi sağlık problemlerine rağmen cezaevine gönderilmesini eleştirerek, buna sessiz kalmanın hem hukuka hem insanlığa aykırı olduğunu vurguladı.
Genel Kurul’da Çalık’ın güncel fotoğrafını göstererek iktidar partisine seslenen Ekmen, lenfoma şüphesiyle ameliyat olmuş, iki kez kanser tedavisi görmüş bir kişinin yeniden tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. “Bu durum sadece hukukla açıklanamaz, insanlıkla bağdaşmıyor. Artık hukuktan çok vicdan konuşmalı” dedi. Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın işlemlerinin sadece siyasi değil, hukuki ve insani boyutuyla da değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Ekmen, hasta tutukluların durumunu daha önce de gündeme taşıdığını belirterek, özellikle sağlık problemleri olanların derhal tahliye edilmesini istedi. Tutukluların devlete emanet olduğunu hatırlatan vekil, cezaevindeki hastaların sağlıkları gözetilmeden başka cezaevlerine sevk edilmesinin hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Murat Çalık’ın durumu üzerinden, birçok hasta tutuklunun sessiz çığlığının duyulması gerektiğine dikkat çekti.
|