Haber Merkezi
Yenişehir Belediyesi, ruhsatsız yapılaşmaya karşı kent genelinde denetim ve yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Yenişehir Belediyesi, kent genelinde ruhsatsız ya da ruhsat hükümlerine aykırı olarak yapılan yapıları denetim altına alıyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Kaçak Yapı Kontrol Birimi, vatandaşlardan gelen şikayetleri inceleyerek sahada kontroller yapıyor ve binaların mevzuata uygunluğunu değerlendiriyor.
Denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen yapılar için önce mal sahiplerine düzenleme yapmaları adına süre veriliyor. Bu sürede gerekli adımlar atılmazsa, belediye ekipleri yasal süreç doğrultusunda yapıları yıkıyor.
Belediye, bu uygulamalarla yalnızca kent estetiğini değil, aynı zamanda vatandaşların güvenliğini de korumayı hedefliyor. Şehir planlaması, altyapı güvenliği ve çevre düzeninin sağlanması için denetimlerin kararlılıkla sürdüğü bildirildi.
Başkan Özyiğit’ten Kaçak Yapı Uyarısı
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, vatandaşların yasalara uygun hareket etmesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Yenişehir’de güvenli ve düzenli yapılaşmayı sağlamak için çalışmalarımız kararlılıkla sürdürüyoruz. Amacımız hem şehrimizin estetiğini ve düzenini korumak hem de vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için yasalara uygun hareket etmeleri büyük önem taşıyor. Hemşehrilerimizin yapılarında tadilat veya inşaat alanını değiştiren büyütme işlerini yapmadan önce mutlaka Belediyemizden görüş almaları gerekiyor. Özellikle dükkan önlerindeki büyümeler yasal olarak incelenmeden gerçekleştirilirse Belediyemizce yıkım ve cezai işlemler uygulanır. Bu konuda kimsenin mağdur olmasını istemeyiz.”
|