Haber Merkezi
Tarsus Belediyesi destekli 21. Barış Festivali, Yenice’de konserler ve kültürel etkinliklerle barış mesajı verdi.
1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında Yenice’de düzenlenen 21. Barış Festivali, bu yıl da Tarsus Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Her yaştan katılımcının ilgi gösterdiği festival, barış ve kardeşlik ruhunu bir kez daha ön plana çıkardı.
El Sanatları Stantları ve Çocuk Etkinlikleri İlgi Çekti
Festival alanında kadınların el emeği ürünlerini sergilediği stantlar yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Çocuklar için hazırlanan yüz boyama, ebru çalışmaları ve seramik atölyeleri gün boyu eğlenceli anlara sahne oldu. Semah gösterisi ve folklor ekibinin performansı ise izleyicilerden tam not aldı.
Kent Orkestrası ve Silver Kesici Sahneyi Şenlendirdi
Akşam saatlerinde müzik programı başladı. Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası seslendirdiği eserlerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Gecenin finalinde sahne alan sanatçı Silver Kesici, sevilen parçalarıyla festivale katılanlara coşkulu dakikalar yaşattı.
Başkan Boltaç: “Barışın ve Huzurun Yanındayız”
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, festivalle ilgili yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:
“1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Yenice’de düzenlenen Barış Festivali, kardeşliğin ve bir arada yaşama kültürünün en güzel örneklerinden biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün rehberliğinde bizler de, barışın ve huzurun hâkim olduğu bir geleceği inşa etme gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Yenice’den Dünyaya Barış Mesajı
Festival boyunca barış, dostluk ve birlik vurgusu öne çıktı. Yenice’den yükselen bu mesaj, Dünya Barış Günü’nün anlamını bir kez daha pekiştirdi.
|