Seçil Kauçuk Mersin Basketball Kulübü Başkanı Mustafa Kaya Yalova VİP maçındaki hakem kararlarına isyan etti
HASAN KÜÇÜK
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 3. Haftasında evinde Yalova VİP’e 80-77 mağlup olan Seçil Kauçuk Mersin Basketball Kulübü Başkanı Mustafa Kaya, hakem kararlarına tepki gösterdi. Kaya, yaptığı açıklamada, maçı yönetmek yerine kontrolünü tamamen kaybeden hakem üçlüsünün skandal niteliğindeki kararlarıyla, basketbolun adalet ve rekabet ruhunun dışına taştığını iddia etti.
Maç boyunca rakip takımın 40 serbest atış kullanmasına izin verilirken, takımlarına yalnızca 22 serbest atış hakkı tanındığını belirten Kaya, “Maçın karar anlarında aleyhimize çalınan hatalı fauller, görmezden gelinen net temaslar ve bariz düdük hataları sonucunda ana rotasyonumuzdaki yedi oyuncunun maçı dört faulle tamamlaması, oyunun akışına doğrudan etki etmiştir. Bu karşılaşmada ilgili hakemlerin ortaya koyamadığı standartların, gösterdikleri tutarsız ve tedirgin tavırların, hatta bu tablonun ardındaki motivasyon kaynaklarının ne olduğunu merak etmekteyiz” dedi.
Türk basketboluna verdikleri emeklerin yetersiz veya başka motivasyonla hareket eden hakemlerin kararlarına teslim edilmesine izin vermeyeceklerini anlatan Kaya, “Hakemlerin hata yapabileceğini ve bundan sonra da yapacaklarını elbette biliyoruz. Ancak biz bu maçta ‘hata’ değil, sistematik bir adaletsizlik izledik. Tüm basketbol kamuoyunun maçı tekrar izlediğinde, tepkimizin ve tavrımızın ne kadar haklı olduğunu göreceğine inanıyor; takdiri basketbol camiasının vicdanına bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.
|