Cumhuriyetin sesi Mersin’den yükseliyor!




Tarih: 25 Ekim 2025 Cumartesi 14:17


Türkiye Cumhuriyeti’nin 102. kuruluş yıldönümü coşkusu, Mersin’de sanatın ve müziğin kalbi olan Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sahnesinde yaşanacak.

28 Ekim 2025 Salı akşamı saat 20.00'de, Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek özel "Cumhuriyet Bayramı Konseri" ile sanatseverler, bağımsızlığın ve aydınlanmanın ruhunu notalarla hissedecek. Cumhuriyetin aydınlık mirasına yakışır bu görkemli gecede, sahneye güçlü bir sanat kadrosu çıkıyor. Orkestra Şefi Murat Kodallı yönetimindeki orkestra ve Koro Şefi Anıl Aydın yönetimindeki koro, dev eserin icrası için bir araya gelecek. Konserin solisti Emrah Sözer ise etkileyici yorumuyla dinleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak.

ZENGİN REPERTUVAR, GÜÇLÜ MESAJ

Konserin repertuvarı, 102 yıllık gurur yolculuğunu müzikle taçlandıracak nitelikte. Marşlardan, usta besteci Nevit Kodallı'nın Cumhuriyet Kantatı'ndan seçkilere; halk ezgilerinden klasik ve çağdaş bestecilerin önemli yapıtlarına uzanan seçkin eserler seslendirilecek. Her nota, Atatürk’ün çizdiği yolda yükselen Cumhuriyet değerlerine bir saygı duruşu olacak. Mersin Devlet Opera ve Balesi, tüm halkı bu anlamlı gecede Cumhuriyet coşkusunu birlikte yaşamaya ve sanata sahip çıkmaya davet ediyor. Konser biletleri, opera gişesinden ve online olarak www.biletinial.com adresi üzerinden temin edilebilir. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA