Kuvayi Milliye Karargahında tarih dersi!




Tarih: 25 Ekim 2025 Cumartesi 14:20


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerini Buluklu Mahallesi’nde belediye tarafından restore edilerek hizmete kazandırılan Kuvayi Milliye Karargahı Müzesinde ağırladı.

Yaklaşık 200 yıllık tarihi bir yapıda kurulan müzede, Kuvayı Milliye dönemine ait fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserler öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Başkan Yıldız, müzeyi bizzat gezdirerek öğrencilere milli mücadele yıllarına dair bilgiler verdi, Cumhuriyetin kazanımlarının önemini anlattı.

“BU ÜLKE KOLAY KAZANILMADI”

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, “Buluklu Mahallemizdeki bu yapı, belediyemizin restore ederek halkımızın hizmetine sunduğu Kurtuluş Savaşı Müzesidir. Bence bütün hemşehrilerimizin gelip görmesi gereken bir müze. Burada yakın tarihimizin, Cumhuriyet tarihimizin tüm belgeleri, fotoğrafları yer alıyor. Bugün içinde bulunduğumuz laik, demokratik cumhuriyete nasıl ulaştığımızın bütün belgeleri burada ziyaretçilerini bekliyor. Bu ülke zannedildiği gibi akşamdan sabaha kendiliğinden kazanılmış bir ülke değil. Atalarımız, ecdadımız bu toprakları emperyalist işgallerden kurtarmak için malını, canını feda etti. Bu müzeler, o mücadeleyi ve bu toprakların nasıl özgürleştirildiğini gençlerimize anlatan en önemli yerlerdir.”

“İNKILAP TARİHİ DERSLERİ BU MÜZEDE İŞLENMELİ”

Başkan Yıldız, tüm okul yöneticilerine ve öğretmenlere çağrıda bulunarak, öğrencilerin milli mücadele ruhunu yerinde öğrenmeleri gerektiğini ifade etti: “Bugün Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerimiz ve öğretmenleriyle birlikte bu müzede inkılap tarihi derslerini yaptık. Diliyorum ki tüm okul müdürlerimiz en az yılda bir kez öğrencilerini buraya getirsin. Çocuklarımız yaşananları belgeleriyle, fotoğraflarıyla görsünler. Bu ülkenin geleceğine sahip çıkmak noktasında biraz daha heyecanlı olsunlar isterim. Biz belediye olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Toroslar’daki tüm okulları planlı şekilde bu müzeye getirip, tarih bilincini yerinde kazandırmak istiyoruz.” Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileriyle daha önce okul bahçesinde bir araya gelen Başkan Yıldız’a, karargah ziyareti sırasında öğrenciler ise anlamlı bir hediye takdim etti. Öğrenciler, Başkan Yıldız ile çekildikleri fotoğrafı tabloya dönüştürüp hediye etti. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA