Üç il ‘Hal Yasası’ için tek ses, tek güç!




Tarih: 5 Kasım 2025 Çarşamba 17:23


Yeni Hal Yasası üzerinde çalışmalar sürerken, üretim gücüyle öne çıkan üç önemli kent Mersin, Adana ve Antalya aynı masa etrafında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) çatısı altında buluştu. Amaç, sektöre yön verecek bu kritik yasada üretici bölgelerin söz sahibi olması.

Mersin’in öncülüğünde oluşturulan bu birliktelik, hem yasa tasarısına şekil vermeyi hem de sektörün lobi gücünü artırmayı hedefliyor. Yeni Hal Yasası artık sadece Ankara’da değil, Mersin’de şekilleniyor. MTSO’nun davetiyle Yeni Hal Yasası Taslağı’nı değerlendirmek için Mersin’e gelecek olan İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar’a sunulacak görüş raporuna son şeklini vermek adına Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır moderatörlüğünde istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya Mersin Ticaret Borsası Meclis Başkanı Münir Şen’in yanı sıra Mersin, Adana, Antalya, Silifke, Tarsus ve Erdemli Hal Dernek Başkanlarıyla MTSO’nun ilgili komite üyeleri katıldı. Toplantıda, oluşturulan birlik ve beraberliğin çok kıymetli olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, İç Ticaret Genel Müdürlüğü ile bugüne kadar yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi paylaşıp bundan sonrasında üretimde güçlü bölgelerin oluşturacağı tek sesle sonuç odaklı çalışmalar yürütülebileceğini vurguladı. Toplantıda, sebze ve meyve hallerinin piyasada denge unsuru oluşturduğu, üretici ile tüccarı koruyan yapısıyla hem kayıt dışılığın hem de enflasyonun önüne geçilmesinde önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Katılımcılar, hallerin daha kontrol edilebilir alanlar olarak sistemin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını ve bu nedenle mevcut yapının güçlendirilerek devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA