Ekmen: “Mersin’in tanıtımı sosyal medya hesabıyla yapılamaz”




Tarih: 13 Aralık 2025 Cumartesi 14:41


DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de Kültür ve Turizm Bakanlığının 2026 bütçesi görüşmelerinde Mersin’in TGA çalışmalarında geri planda bırakıldığını belirterek, kentin turizm potansiyelinin yetersiz ve adaletsiz bir tanıtım anlayışıyla ele alındığını söyledi.

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2026 yılı bütçesi üzerine TBMM’de yaptığı konuşmada Mersin’in turizm ve kültür politikalarında yeterince yer bulamadığını ifade etti. İki yıldır her gördüğü Turizm ve Kültür Bakanlığı yetkilisine "TGA Mersin'de niye bir şey yapmıyor?" diye sızlandığının altını çizen Ekmen, “En son sağ olsun, Sayın Bakanımız Nadir Alpaslan Bey bana 2 tane rapor gönderdi. Şimdi, bu 2 tane raporu birlikte incelediğimizde Mersin'le ilgili iyi bir analiz görüyoruz ama Mersin'le ilgili yapılan işler arkadaşlar, bakınız, 2025 yılı için bir tur "influencer" getirilmiş, bir tur gazeteci getirilmiş, 2 tane de TikTok hesabı, Instagram, Twitter hesabı açılmış. Allah aşkına, 324 kilometre sahiliyle, gastronomisiyle, tarihiyle, kültürüyle, Karacaoğlan'ıyla, Tarsus'uyla Mersin bunlarla mı dünyaya tanıtılacak? Bu, size adil ve vicdani geliyor mu? Diğer bütün detaylara girmiyorum. Şimdi, TGA açısından Sayın Bakanım, siz bir defa Mersin'i zaten kısmen Antalya'yla birlikte anıyorsunuz. Oysa, Mersin için doğru bir planlama Adana ve Hatay'la birlikte yapılacak bir planlamadır ve maalesef, bunun da emeğini görmüyoruz. Sayın Bakanım, Kültür Yolu Festivalleri önemli. Teşekkür ediyoruz, bu yıl Mersin'i dâhil ettiniz. Uzunca bir süredir isteniyordu, sağ olun ama bir önerim olacak: Bu Kültür Yolu Festivallerini bir haftaya sığdırmayalım” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA