Tıraş olmak lüks haline geldi




Tarih: 6 Ocak 2026 Salı 16:29


Artan girdi maliyetleri erkek kuaförlerinde fiyatları yukarı çekti. Tıraş malzemeleri, kira, su ve elektrik giderlerine gelen zamlar nedeniyle saç-sakal tıraşı ücretleri bazı bölgelerde 800 TL’yi, lüks semtlerde ise bin TL’yi buldu. Kuaförler zamların zorunlu olduğunu belirtirken, dar gelirli vatandaşlar kişisel bakım harcamalarını kısmak zorunda kalıyor.

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN

 

Hayat pahalılığı her geçen gün artarken, zam furyası erkek kuaförlerini de vurdu. Gıda, enerji ve temel tüketim maddelerinde yaşanan fiyat artışları, kişisel bakım hizmetlerini de doğrudan etkiledi. Yeni yılda milyonlarca çalışana yüzde 27 oranında maaş zammı yapılmasına rağmen, artan maliyetler karşısında bu artışın kısa sürede eridiği görülüyor. Erkek kuaförleri, başta tıraş malzemeleri olmak üzere su, elektrik ve kira giderlerine gelen zamlar nedeniyle fiyatlarını artırmak zorunda kaldıklarını belirtiyor. Artan fiyatlar, özellikle dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan erkek kuaförü Hakan Cengiz, artan maliyetler karşısında ayakta kalmanın her geçen gün zorlaştığını ifade etti.

 

FİYATLAR SEMTLERE GÖRE DEĞİŞİYOR

Cengiz, “Tıraş bıçaklarından dezenfektanlara, havludan şampuana kadar kullandığımız tüm malzemelere ciddi zamlar geldi. Su ve elektrik faturaları da katlanarak arttı. Bu şartlarda eski fiyatlarla hizmet vermemiz mümkün değil” dedi. Bazı bölgelerde saç ve sakal tıraşı ücretlerinin 500 ile 800 TL arasında değiştiğini belirten Cengiz, lüks semtlerde bu rakamların bin TL’ye kadar çıktığına dikkat çekti. Zamların keyfi olmadığını vurgulayan Cengiz, “Bu artışlar bizim tercihimiz değil, ayakta kalabilmenin bir sonucu” diye konuştu.

 

ASGARİ ÜCRETLİLER ZORLANIYOR

Artan tıraş ücretleri vatandaşın alışkanlıklarını da değiştirdi. Asgari ücretle çalışan birçok kişi, daha önce haftada bir yaptırdığı tıraşı artık ayda bire düşürmek zorunda kalıyor.  Özellikle kalabalık ailelerde kişisel bakım harcamaları bütçede ciddi bir yük oluşturuyor. Çocuk tıraşlarının da zamdan nasibini aldığını dile getiren Cengiz, “Bugün bir çocuk tıraşı ortalama 300 TL civarında. Aileler bu duruma haklı olarak tepki gösteriyor ancak bizim de maliyetler karşısında dayanacak gücümüz kalmadı” şeklinde konuştu. Vatandaşlardan Vedat Yıldırım, kişisel bakımın temel bir ihtiyaç olmasına rağmen artık lüks haline gelmesinden şikâyetçi. Birçok kişi tıraş aralıklarını uzatırken, bazıları ise evde tıraş olmayı tercih ediyor.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA