Geçen hafta Mazıdağı Fosfatspor’u yenerek ikinci sıraya yükselen Mavi Yengeçlerde Erciyes 38 FK maçının hazırlıkları sürüyor. Teknik Direktör Gürsoy Turan, kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi
HASAN KÜÇÜK
Geçen hafta Mardin temsilcisi Eti Gübre Mazıdağı Fosfatspor’u deplasmanda 90+6’da attığı golle 2-1 yenip ikinci sıraya yükselen Silifke Belediyespor, TFF 3. Lig 2. Grup 18. Haftasında cumartesi günü evinde Erciyes 38 FK karşısında da kazanıp tırmanışını sürdürmeyi hedefledi. Mavi Yengeçler 38 Erciyes FK hazırlıklarını Teknik Direktör Gürsoy Turan yönetiminde Silifke Şehir Stadı’nda sürdürüyor. Pas ve taktik çalışmasının ardından oyuncular çift kale maç yaptı.
Teknik Direktör Gürsoy Turan, HAKİMİYET’e yaptığı açıklamada geçen hafta bol aksiyonlu geçen Mazıdağı maçında iyi mücadele ettiklerini söyledi. Maçta çekişmenin son ana kadar sürdüğünü anlatan Turan, “Hava şartları kötü idi. Mücadele ettik. Karşılaşmanın normal süresi 1-1'di. Ne oldu ise uzatmada oldu. 90+3’te rakip bir penaltı kaçırdı. Biz 90+6’da gol attık, kazandık ve deplasmandan 3 puan ile döndük” dedi.
Cumartesi günü evlerinde takipçileri Kayseri Erciyes 38 FK’yı konuk edeceklerini anlatan Turan şöyle devam etti: “Rakibimiz karşısında kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Erciyes ile aramızda bir puan fark var. Erciyes 38 FK bize göre bütçeli bir takım ama her zaman dediğimiz gibi zor oyunu bozar felsefesi ile mücadeleye devam edeceğiz.”
“TAYYİP KANARYA GİTMEK İSTEDİ, ENGEL OLMADIK”
Yasaklar nedeniyle transfer yapamadıklarını ifade eden Turan, “Oyuncu alamıyoruz. Şubat’ın 10’undan sonra bahisten ceza alan 4 oyuncumuz gelecek. Bundan dolayı biraz rahatlayacağız. Golcümüz Tayyip Kanarya’nın gitmesini istemiyorduk ama kendisi gitmek istedi. Daha fazla kazanacağını söylediği, biz de gitmesinden yana karar kıldık. Bundan dolayı ekonomik olarak biraz olsun rahatladık” diye konuştu.
“FUTBOLSEVERLERİ MAÇA BEKLİYORUZ”
Cumartesi günü oynanacak Erciyes 38 FK maçında 12. adam olan taraftar desteğinin önemli olduğuna dikkat çeken Turan, “Her zaman bizleri yalnız bırakmayan Silifkeli hemşerilerimizi maça bekliyoruz” dedi.
|