Sanayide yeni rota: Mersin ve Çukurova!




Tarih: 29 Ocak 2026 Perşembe 15:33


Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’ın, Marmara Bölgesi’ndeki deprem riski karşısında sanayinin Anadolu’ya dengeli biçimde yayılması gerektiğine yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Gündoğdu, Çukurova’nın gözbebeği Mersin’in, Türkiye’nin sanayi, üretim ve lojistik güvenliği açısından stratejik bir merkez konumuna geldiğinin artık kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi.

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, Mersin’in sahip olduğu güçlü altyapı ve lojistik olanaklara dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu: “Sayın Bakanımızın da ifade ettiği gibi, sanayinin yalnızca üretim kapasitesiyle değil; lojistik altyapısı, ulaşım ağları ve afet risklerine karşı dayanıklılığıyla birlikte ele alınması artık bir zorunluluktur. Bu noktada Mersin, Türkiye’nin dünyaya açılan en güvenli ve en güçlü kapısıdır.” Gündoğdu; Mersin Limanı’nda tamamlanan genişleme yatırımları, yapımı süren demiryolu çalışmalarının, Silifke–Mut–Karaman–Konya yolu, Erdemli–Kızkalesi–Çeşmeli–Taşucu hattının tamamlanması, Taşucu’nda hayata geçirilen yeni Ceyport Limanı’nın tamamlanması ve stratejik önemi, ayrıca Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın hizmete açılmasıyla birlikte kargo terminalinin aktif hale gelmesinin, Mersin’i bölgesel değil küresel ölçekte bir lojistik üs haline getirdiğini söyledi. Gündoğdu, söz konusu ulaşım ve altyapı projelerinin bir an önce tamamlanmasının, sanayinin güvenli bölgelere yönlendirilmesi hedefi açısından kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu yatırımların Mersin’in sanayi cazibesini daha da artıracağını ifade etti.

MERSİN’DE SANAYİ ALTYAPISI GÜÇLENDİ

Mersin’de sanayi altyapısının hızla güçlendiğine dikkat çeken Gündoğdu, 4’üncü Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanmaya yaklaşması ve 5’inci OSB için somut adımların atılmasının, Mersin’in üretim kapasitesini ve yatırım çekme gücünü net biçimde ortaya koyduğunu kaydetti. Gündoğdu, İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde yaşanması muhtemel büyük bir depreme karşı Türkiye’nin sanayi ve ihracat güvenliğinin Çukurova üzerinden sağlanacağını belirterek şu ifadeleri kullandı: “MESİAD olarak uzun süredir altını çizdiğimiz bir gerçek var: Gerçekleşmesini asla istemeyeceğimiz fakat,  olası bir Marmara depremi karşısında Türkiye’nin üretim ve ihracat sürekliliği, Çukurova ve özellikle Mersin üzerinden güvence altına alınacaktır.” Gündoğdu, MESİAD’ın öncülüğünü yürüttüğü Çukurova Uluslararası Fuar & Kongre Merkezi projesinin Mersin için stratejik bir adım olduğuna dikkat çekerek, kente kazandırılacak stratejik bir tersanenin de denizcilik, savunma sanayii ve ihracat açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca Toroslar bölgesinde yeni imara açılan yaklaşık 3 bin 800 dönümlük alanın, depolama, lojistik ve sanayi yatırımları için altyapısı hazır şekilde olmasının, Mersin’in sanayi geleceği açısından son derece kıymetli olduğunu ifade etti. Bu yatırımların Mersin’i yalnızca bir üretim ve lojistik merkezi değil; aynı zamanda uluslararası ticaretin, fuarcılığın, sanayinin ve turizmin buluşma noktası haline getireceğini belirterek, “Sayın Bakanımızın ortaya koyduğu vizyon, MESİAD olarak yıllardır savunduğumuz gerçeği bir kez daha teyit etmektedir. Doğru planlama, zamanında tamamlanan altyapı yatırımları ve ortak akılla Mersin, Türkiye’nin sanayi ve lojistik geleceğinin merkez üssü olacaktır” dedi.  (Haber Merkezi)


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA