11 YILDIR DİNMEYEN YÜREK ACIMIZ, ÖZGECAN’IMIZ




Tarih: 11 Şubat 2026 Çarşamba 15:34

RAZİYE ERDEN YILDIRIM

Tarsus’ta 19 yaşında katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, ölümünün 11. yıl dönümünde Mersin Şehir Mezarlığı’ndaki anıt mezarı başında dualarla anıldı. Anma programında konuşan baba Mehmet Aslan’ın sözleri yürekleri dağlarken, anne Songül Aslan’ın “Hayalleri, hedefleri vardı” sözleri acıyı bir kez daha görünür kıldı.

Mersin’de yürekleri yakan acı bir kez daha tazelendi. Tarsus’ta 11 Şubat 2015’te katledilen Özgecan Aslan, ölümünün 11. yıl dönümünde Mersin Şehir Mezarlığı’ndaki melek figürlü anıt mezarı başında anıldı. Anne Songül Aslan ve baba Mehmet Aslan’ın yanı sıra aile yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı anma programında Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi, mezara karanfiller bırakıldı. Anma sırasında duygusal anlar yaşanırken, baba Mehmet Aslan’ın yaptığı açıklama yürekleri dağladı.

“ACI HERKESİN KAPISINI TEK TEK ÇALIYOR”

Gözyaşlarını tutamayan Mehmet Aslan, konuşmakta zorluk çekti. Kadına yönelik şiddete ve çocuklara yönelik istismara sert tepki gösteren Aslan, toplumun sevgi, adalet ve vicdan temelinde yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirterek, şunları aktardı:

“Bismillah deriz. Kalkarken Bismillah deriz. Adım atarken Bismillah deriz. Bismillahirrahmanirrahim'deki rahmani olan o kudret, o varlık, kadının kendisi. Sen nasıl kadına dokunursun, katledersin? Nasıl şiddet uygularsın?Kızarsın, tartışırsın, kavga edersin, her şey olur kardeşim. Bu kadar şuursuzluğun, bu kadar idraksızlığın bir manası yok. Kendinize gelin. Hoca biraz önce okudu. Bu toprakların altında yatan şühedaya ihanet ediyorsunuz. Vatana ihanet ediyorsunuz. Allah'a ihanet ediyorsunuz. İnsan bir parça idrak sahibi olmaz mı ya? Sözü hikmetli şekilde söylüyoruz anlamıyorsunuz. Ne yaparsak yapalım anlamıyorsunuz. El insaf ya. Biraz kendimize gelelim. Sevgiden, barıştan başka, adaletten başka bu işin çıkış yolu yok Allah bile gönderdiği son dinin adını İslam koymuş. İslam, barış demek. Bir parça seveceksin, anlayışlı olacaksın. Başka bir şey yok. Nedir yani? Üç günlük dünyanın çukurundayız. Hepimiz birbirimize yardımcı olacağız, birbirimizi seveceğiz. Birazcık anlayış göstereceğiz. Ne diye gidip küçük çocukların, kızların, erkeklerin ırzına geçiyorsunuz? Şeref dediğin şey aklın kendisidir. Akılda hikmet olmadan çalışmıyor. Biraz okuyun. Ne diyeyim arkadaş? Titriyorum ya. Aklınızı başınıza toplayın. Acı herkesin kapısını tek tek çalacak, çalıyor da. Acının ıstırabın girmediği bir tane ev var mı arkadaş bu Türkiye'de?”

“HAYALLERİ, HEDEFLERİ VARDI”

Acılı anne Songül Aslan ise konuşmasında şunlara yer verdi:

“Bugün 11 yıl oldu göç edeli. Allah hiç bir anneye, babaya bu acıyı göstermesin. Hayalleri vardı, hedefleri vardı. ‘Okuyacağım, dünyanın en iyi psikoloğu olacağım’ diyordu. Çok dürüsttü, çok namusluydu, çok böyle pozitif bir insandı. Allah ona bu acıyı yaşatanların aynısını onlara yaşatsın diyorum.”


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA