Anamur’da Ramazan ayının manevi iklimini çocuklara sevdirmek amacıyla “İlk Orucum Tekne Orucu” programı düzenlendi. İlçe Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri ilk oruç heyecanını yaşadı.
Yunus Emre 4-6 Yaş Kur’an Kursu, Akdeniz Camii Müberra Mert 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Değirmencikburnu 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Ramazan ayının güzelliklerini hissetmek için tekne orucu tuttu. Halk arasında sahurdan öğle ezanına kadar yemek yememek anlamına gelen tekne orucu, çocuklara oruç bilincini küçük yaşta kazandırmayı hedefliyor. Anadolu’nun köklü geleneklerinden biri olan bu uygulamanın, çocukları oruca alıştırmak amaçıyla yapıldığı biliniyor.
DİŞ KİRASI GELENEĞİ UNUTULMADI
Programda öğrenciler, öğle ezanının okunmasıyla birlikte oruçlarını tamamladı. Kendileri için hazırlanan ikramlarla toplu iftar yapan minikler, ardından ilahiler seslendirdi. Etkinlikte kurs yöneticileri, öğreticiler ve veliler de yer aldı. Program boyunca çocukların Ramazan sevincini doyasıya yaşadığı gözlendi. Etkinliğe katılan İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, miniklerle yakından ilgilenerek ilk oruçlarını tutan öğrencileri tebrik etti. Fidan, çocukların Ramazan sevincini yaşamalarının önemli olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin oruç ibadetine alışmaları ve bu manevi atmosferi hissetmeleri için bu etkinliğe olumlu bakıyoruz. Onların mutluluğuna ortak olmak bizler için önemlidir. ” dedi. Program, iftar sonrası düzenlenen oyunlar ve etkinliklerle devam etti. Günün sonunda miniklere geleneksel “diş kirası” hediyeleri verilerek program sona erdi. Anamur İlçe Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirilen etkinlik, hem geleneksel değerlerin yaşatılması hem de çocuklara Ramazan bilincinin kazandırılması açısından takdir topladı. (Haber Merkezi)
|