Mersin’de kayıt dışıyla mücadele vurgusu




Tarih: 2 Mart 2026 Pazartesi 18:18


Mersin Defterdarı Metin Uzun, Vergi Haftası kapsamında, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ve yönetimini ziyaret etti. Başkan Abdullah Özdemir vergi bilincinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurgularken, Uzun ise, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin öncelikleri olduğunu ifade etti.

23 Şubat – 1 Mart 2026 tarihleri arasında kutlanan 37. Vergi Haftası kapsamında Mersin Defterdarı Metin Uzun, Mersin Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Meclis Başkanı Münir Şen ve borsa üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ziyarette vergi bilincinin toplumdaki önemi ele alındı.

 

MTB BAŞKANI ÖZDEMİR: VERGİ BİLİNCİNİ YAYGINLAŞTIRMALIYIZ

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan MTB Başkanı Özdemir; “Savunma, güvenlik, adalet, eğitim, sağlık, ulaşım ve teknoloji gibi hayatımızın temel alanlarında sunulan kamu hizmetlerinin vatandaşlarımızın ödediği vergiler sayesinde mümkün olduğuna dikkat çekerek; Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan, “Vergi Savunur”, “Vergi Kavuşturur”, “Vergi Korur”, “Vergi Aydınlatır”, “Vergi Birleştirir”, “Vergi Kurtarır” “Vergi Geliştirir” şeklindeki sloganların, verilen vergilerin hangi alanlarda kullanıldığının anlaşılması açısından son derece isabetli olduğunu ve vergi bilincinin yaygınlaşmasına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum.” dedi. Ülkemiz genelinde vergi tahsilat oranlarının 2008-2020 döneminde önemli ölçüde gerilediğini ve yüzde 90 seviyesinden yüzde 80’e düştüğünü belirten Özdemir; “2020 yılından bu yana ise yüzde 80’den yüzde 89’a gelen, istikrarlı bir ilerleme kaydedildi. Üstelik bu süreçte, yaşanan depremle ilgili olarak Devletimiz büyük fedakarlıkta bulundu. 2024 Yılında Mersin'de Tahakkuk Eden Vergi 191 milyar TL seviyesindedir. Tahsil edilen vergi ise 171 milyar TL düzeyindedir. Mersin; vergi geliri sıralamasında Türkiye genelinde altıncı sırada bulunmaktadır.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

UZUN: “KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELE ÖNCELİĞİMİZ”

 

Mersin Defterdarı Metin Uzun ise gerçekleştirdiği konuşmada; “Mükellef ilişkileri hepimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Diyaloğa, istişareye, iletişime her zaman açığız. Adil ve eşit uygulama, şeffaflık her zaman en önemli ilkelerimiz arasındadır. Kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem vermekteyiz.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

 

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA