ABDULLAH ÖZTÜRKMEN
Çukurova Genç Girişimci İş İnsanları Derneği (ÇUGİDER) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadınlara yönelik önemli bir farkındalık etkinliğine imza attı. Dernek tarafından düzenlenen “Şiddetsiz Yakın Savunma Teknikleri Eğitimi” programı ile kadınların hem fiziksel hem de psikolojik olarak güçlenmesi hedeflendi.
ÇUGİDER Başkanı Sibel Gelbul, kadınlara yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çekerek, bu tür eğitimlerin yalnızca savunma teknikleri öğretmekle kalmadığını belirtti. “Şiddetsiz, güvenli ve eşit bir toplum yolunda kararlı mücadelemizi sürdürüyoruz. Dernek olarak bu önemli farkındalık eğitiminin paydaşı olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikle yalnızca savunma teknikleri kazandırmayı değil; bireysel farkındalığı artırmayı, toplumsal bilinç oluşturmayı ve dayanışma kültürünü güçlendirmeyi amaçladık” ifadelerini kullandı.
Eğitim programı kapsamında kadınlara; olası bir saldırı anında kendini koruma, saldırıyı bertaraf etme, etkisizleştirme ve güvenli şekilde uzaklaşarak kaçmak için zaman kazanma teknikleri modüller halinde aktarıldı. Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılar, günlük hayatta karşılaşabilecekleri riskli durumlara karşı bilinçlendirildi.
Program, Dünya Yakın Savunma Federasyonu (WDATF) Mersin Teşkilatlandırma Kurul Başkanı Burak Gündüz tarafından verildi. Gündüz, eğitimlerde temel prensibin “önce fark etmek, sonra önlemek” olduğunu belirterek, kadınların özgüven kazanmasının en az teknik bilgi kadar önemli olduğunu ifade etti.
Etkinliğe katılan kadınlar ise programın kendileri için hem öğretici hem de motive edici olduğunu dile getirerek, bu tür çalışmaların yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
“Kadın isterse dünya değişir” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlik, kadın dayanışmasının ve toplumsal farkındalığın güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. ÇUGİDER Başkanı Gelbul, benzer projelerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.
|