Mersin’de Ramazan’da balık fiyatları düştü, satışlar arttı




Tarih: 10 Mart 2026 Salı 11:09


Ramazan ayının ilk haftasında balık satışlarında yaşanan durgunluk, ilerleyen günlerde yerini hareketliliğe bıraktı. Mersin’de birçok balık türünde yüzde 25-30 indirim yapılırken, en çok tercih edilen balıklar hamsi ve sardalya oldu.

Mersin'de Ramazan ayının ilk haftasında balık satışlarında durgunluk yaşandı. Vatandaşların daha çok ev yemeklerine yönelmesi nedeniyle tezgahlarda hareket azalsa da ilk haftanın ardından balık satışları yeniden artmaya başladı. Özellikle hafta sonları balık tezgahlarında yoğunluk yaşandığı belirtilirken, fiyatlarda yapılan indirim de vatandaşın ilgisini artırdı.

"BALIKTA HAREKETLİLİK BAŞLADI"

Ramazan ayına özel olarak birçok balık türünde yüzde 25 ila yüzde 30 arasında indirim uygulanırken, en çok tercih edilen balıkların başında hamsi ve sardalya geliyor. Hamsi ve sardalya fiyatlarının 200-250 TL seviyelerinden 100-150 TL aralığına kadar düştüğü belirtildi. Tezgahlarda hamsi ve sardalyanın yanı sıra barbunya, gümüş, çipura ve levrek gibi balık çeşitleri de yer alıyor. Barbunyanın kilogram fiyatının 200-300 TL arasında olduğu, çipura ve levreğin ise 350-400 TL aralığında satışa sunulduğu ifade edildi. Mersin Balıkçılar Derneği Başkanı Adnan Polat ise Ramazan ayının başlamasıyla ilk hafta bir durgunluk yaşandığını belirterek, "İlk bir hafta halkımız sulu yemek ve değişik ev yemeklerine yöneliyor. Bir haftadan sonra balıkta hareketlilik başladı, özellikle hafta sonu yoğunduk. Her çeşit balığımız mevcut, Karadeniz'den tekrar hamsi gelmeye başladı. Sezon başında bir hamsi yoğunluğu ve çokluğu vardı. Bu, yılbaşına doğru kesildi, şimdi tekrar hamsi çıkmaya başladı" dedi.

"BALIKTA FİYATI YÜZDE 25 İLA YÜZDE 30 ARASINDA GERİYE ÇEKTİK"

Ramazan ayına özel olarak bazı balık türlerinde indirim yaptıklarını belirten Polat, "Ramazan ayının girmesiyle bazı kalemlerde indirime başladık. Halkımızın daha çok talep ettiği hamsi ve sardalya, her kesime hitap eden bir balık. Omega-3 açısından da en zengin yiyecek sardalya ve hamsidir. Diğer balık çeşitlerimiz de var, balıkta fiyatı yüzde 25 ila yüzde 30 arasında geriye çektik. Ramazan ayına özel indirimler uyguluyoruz" diye konuştu. Ramazan ayında en çok tercih edilen balığın hamsi olduğunu kaydeden Polat, "Şu an için Ramazan ayında sofrada en çok tercih edilen balık türü hamsi. Hamsiyi takiben sardalya geliyor. Mersin'in tanınmış balığı barbunya, gümüş ve büyük balıklardan da çipura-levrek tercih ediliyor" şeklinde konuştu.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA