Kırmızı Siyahlılar prestij maçında cumartesi günü Emlak Konut Gelişim’e konuk olacak
HASAN KÜÇÜK
Mersin Gençlerbirliği Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 25. Haftasında deplasmanda cumartesi günü Emlak Konut Gelişim’e konuk olacak. Kırmızı Siyahlılar kulüp tesislerinde devam eden çalışmalara tam kadro katılıyor. Başantrenör Güray Kurtuluş yönetiminde oyuncular taktik antrenmanının ardından maç yaptı. Temsilcimiz cumartesi oynanacak maç için bugün İstanbul’a gidecek. Play-off’u garantileyen temsilcimiz küme düşme tehlikesi bulunan rakibini yenerek hanesine 2 puan daha yazdırma hedefinde.
Mersin Gençlerbirliği Başantrenörü Güray Kurtuluş HAKİMİYET’e yaptığı açıklamada; Takımımız toparlanıyor. Play-off’u garantiledik, hedefimize ulaştık. Bay haftamız ve Urla Belediyesi’nin maça çıkmaması nedeniyle iki haftalık bir ara oldu, ancak bu süreyi çift antrenmanla değerlendirerek takımı hazırladık. Sakatlık olmasın yeter, sistemimizi oturtmaya çalışıyoruz” dedi.
Kurtuluş, rakibin durumuna da değinerek, “Rakibimiz bu hafta Darıca’ya yenildi ve A takımdaki oyuncularını da indirdiler. Küme düşme potasına girdiler ve sahaya genç oyuncularla çıkacaklar. Bu nedenle sıkıntılı bir maç olacak, can havliyle oynayacaklar. Ancak bizim için durum değişmiyor; play-off garanti. Elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Mersin Gençlerbirliği, bugün İstanbul’a giderek cumartesi günü oynanacak maça hazır olacak. Takım, play-off’ta sistemini oturtmak ve maç eksiğini kapatmak için bu karşılaşmayı da ciddiyetle değerlendirecek. Küme düşme potasında olan rakiplerine karşı alınacak galibiyet, kırmızı-siyahlıların hanesine 2 puan daha kazandıracak ve moral açısından da önemli olacak.
|