Genç kulaçlar Avrupa’yı salladı




Tarih: 14 Nisan 2026 Salı 16:48


Avrupa’dan madalyalarla dönen yüzücüler TED Mersin Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdemir’i ziyaret etti

ABDULLAH ÖZTÜRKMEN

 

Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen Multinations Gençler Yüzme Şampiyonası ile Avusturya’nın Graz kentinde gerçekleştirilen Multinations Yıldızlar Yüzme Şampiyonasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden TED Mersin Koleji öğrencileri, elde ettikleri derecelerle hem ülkemize hem de Mersin’e büyük gurur yaşattı.

Uluslararası arenada kulaç atan genç sporcular Ela İşcan, Sarper Taze ve Tunç Uçan, şampiyonalardan döndükten sonra antrenörleri ve kulüp yöneticileriyle birlikte TED Mersin Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdemir’i ziyaret etti. Ziyarette sporcuların elde ettiği başarılar değerlendirilirken, geleceğe yönelik hedefler de masaya yatırıldı.

 

AVRUPA’DA ÖNEMLİ BAŞARI

Prag ve Graz’da düzenlenen organizasyonlarda farklı kategorilerde mücadele eden milli yüzücüler, güçlü rakiplerine karşı sergiledikleri performansla dikkat çekti. Avrupa’nın birçok ülkesinden seçkin sporcuların katıldığı şampiyonalarda elde edilen dereceler, Türk yüzmesinin altyapı gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.

TED Mersin Koleji Yüzme Şubesi Baş Antrenörü Volkan Burak Tuncil ve antrenör Yakup Oğulcan Arbaç eşliğinde hazırlanan sporcuların disiplinli çalışmaları, uluslararası başarıyı beraberinde getirdi. Sportif Direktör Süleyman Mert Dönmez de sporcuların gelişim sürecinde önemli rol oynadı.

 

“AVRUPA’NIN EN ELİT SPORCULARI ARASINDA YER ALIYORLAR”

Ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Özdemir, yüzme şubesinin geldiği noktaya dikkat çekerek şunları söyledi: “Yüzme Milli Takımımızın adeta altyapısı haline gelen yüzme şubemizin sporcularının sadece Türkiye’de değil, Avrupa’nın da en elit sporcuları arasında yer almaları bizler için büyük bir gurur. Kendi bünyemizde yetişip bu seviyelere ulaşmaları, doğru bir sistemle çalıştığımızın en önemli göstergesidir. Başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum.”

Başarılı sporcular ise elde ettikleri derecelerin kendileri için bir başlangıç olduğunu belirterek, daha büyük şampiyonalarda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Antrenörler de sporcuların disiplinli çalışma anlayışı ve azmi sayesinde gelecekte Avrupa ve dünya çapında daha büyük başarılara imza atabileceklerini vurguladı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA