2017 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret ile tescillenen Mersin tantunisi, 1 yıl aradan sonra yine tağşiş listesine girdi. Aynı şehirde iki ayrı işletmede “tek tırnaklı eti” tespit edildi.
2017 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret ile tescillenen Mersin tantunisi, 1 yıl aradan sonra yine tağşiş listesine girdi. Aynı şehirde iki ayrı işletmede tek tırnaklı eti tespit edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 22 Nisan 2026 tarihli “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesinde, Mersin’de faaliyet gösteren iki ayrı işletmede pişmiş kırmızı et ürününde tek tırnaklı et tespit edildi. Listede yer alan firmalar, Göksel Yemekçilik ve Onur Tantuni oldu. Bakanlığın listesinde bulunan firma Göksel Tantuni Metropol şubesi olarak kayıtlarda yer alıyor ancak Göksel Tantuni'nin resmi internet sitesinde bu şubenin isminin yer almadığı ve bu şubeyle mahkemelik olduğu öğrenildi. Öte yandan adı geçen işletmelere ilişkin Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen adli soruşturma başlatıldı.
“ONUR TANTUNİ” ÇAĞDAŞKENT ŞUBESİNDEN KAMUOYUNA DUYURU
“Çağdaşkent Onur Tantuni” tarafından yayımlanan duyuruda, kent genelinde aynı unvanı kullanan birden fazla işletme bulunduğu, ancak bu işletmeler arasında herhangi bir ticari, hukuki ya da kurumsal bağ olmadığı vurgulandı. Açıklamada, yalnızca “Çağdaşkent Onur Tantuni”nin kendilerine ait olduğu belirtilirken, diğer işletmelerle hiçbir bağlantılarının bulunmadığı ifade edildi. Ayrıca işletmeye ait görsellerin izinsiz şekilde farklı yerlerde kullanıldığının tespit edildiği, bu durumun hem marka itibarına zarar verdiği hem de kamuoyunda yanıltıcı algı oluşturduğu kaydedildi. Yetkililer, izinsiz paylaşımların kaldırılmasını talep ederken, aksi durumda gerekli hukuki süreçlerin başlatılacağını duyurdu. Yapılan açıklama, kamuoyuna saygıyla bildirildi. (Haber Merkezi)
|