İkinci kez düzenlenen Karakucak Güreşleri yoğun ilgi gördü
Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Geleneksel Karakucak Güreşleri yoğun ilgi gördü. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın himayelerinde düzenlenen etkinlik, kentin önemli spor organizasyonları arasında yer aldı.
Güreşlere; CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır ve Murat Emir, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen 455 güreşçinin mücadele ettiği organizasyonda, müsabakalar minikler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirildi. Sporcular, 10 farklı ağırlık klasmanında gün boyu kıyasıya mücadele etti.
Karşılaşmaların ardından toplam 120 sporcu madalya ve para ödülü almaya hak kazandı. Başpehlivanlık kategorisinde Feyzullah Aktürk birinciliği elde ederken, Doğan Uzun ikinci oldu. Ali Bönceoğlu ile İsa Göçen ise üçüncülüğü paylaştı. Dereceye giren sporcuların ödülleri, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç adına takdim edildi.
BAŞKAN BOLTAÇ: ATA SPORUMUZUN KÖKLÜ GELENEĞİNİ YAŞATIYORUZ
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, etkinlikte yaptığı konuşmada organizasyonun önemine dikkat çekerek, “2026 sezonunun ilk Karakucak Güreşlerini Tarsus’ta gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün burada yalnızca bir spor organizasyonu değil, ata sporumuzun köklü geleneğini ve er meydanının ruhunu yaşatıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularımızın ortaya koyduğu mücadele, bu geleneğin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Tarsus’ta ilk kez aynı meydanda buluşan önemli başpehlivanlar, organizasyonu güreşseverler açısından unutulmaz bir noktaya taşıdı.” ifadelerini kullandı.
|