Eski Mezitli’nin ilk yenilgisini alması, Karahacılı ve Takanlı’nın puan kayıpları hesapları son haftaya bıraktı
HASAN KÜÇÜK
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Fındıkpınarı Futbol Turnuvasında B Grubu’nda oynanan 4. hafta karşılaşmalarının ardından zirve yarışı iyice kızıştı. Eski Mezitli’nin ilk mağlubiyetini alması ve Karahacılı ile Takanlı’nın puan kayıpları, gruptaki hesapları son haftaya bıraktı.
Koray Aydın Stadı’nda oynanan B Grubu’nun önemli karşılaşmasında, haftaya 9 puanla lider giren Eski Mezitli ile İnsu karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen mücadelede etkili bir performans ortaya koyan İnsu, sahadan 3-2 galip ayrılarak lider Eski Mezitli’ye turnuvadaki ilk yenilgisini tattırdı.
Bu sonuca rağmen Eski Mezitli, 9 puanla liderlik koltuğundaki yerini korudu. Puanını 7’ye yükselten İnsu ise zirveyle arasındaki farkı azaltarak yarı final umutlarını son haftaya taşıdı.
Gruptaki diğer karşılaşmada Karahacılı ile Takanlı karşı karşıya geldi. Karşılıklı gollere sahne olan mücadele 1-1 beraberlikle tamamlandı. Bu sonuçla Karahacılı puanını 8’e yükselterek ikinci sıradaki yerini korurken, 7 puana ulaşan Takanlı da üçüncü sıradaki konumunu sürdürdü.
SON HAFTA NEFES KESECEK
Eski Mezitli’nin ilk mağlubiyetini alması ve Karahacılı’nın son iki haftada sahadan beraberlikle ayrılması, zirve ile takipçileri arasındaki puan farkını iyice azalttı.
B Grubu’nda gözler şimdi son hafta oynanacak Eski Mezitli-Karahacılı karşılaşmasına çevrildi. Zirve yarışını doğrudan etkileyecek mücadelede iki takım da galibiyet için sahaya çıkacak.
Olası beraberlik ise iki takıma da yaramayacak. Çünkü 7 puana sahip Takanlı’nın Tepeköy ile, yine 7 puanlı İnsu’nun ise Uzunkaş ile karşılaşacağı son haftada, bu iki rakibin gruptan çıkma iddiasının bulunmaması zirve hesaplarını daha da kritik hale getiriyor.
Son hafta alınacak sonuçlarla birlikte B Grubu’nda yarı finale yükselecek takımlar netleşecek. Fındıkpınarı’nda zirve yarışı artık son 90 dakikaya kaldı.
|