Akdeniz Belediyesi tarafından çocuk ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulları, farklı branşlarda eğitimlerle devam ediyor. Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Seyfi Ali Türkoğlu Sahasında sürdürülen futbol kursunu ziyaret ederek çocukların antrenmanına eşlik etti.
Çocuklarla sohbet eden ve çalışmalarını izleyen Beşikci, kaleye geçerek minik sporcularla karşılıklı penaltı atışı da yaptı. Ziyarette Akdeniz Belediye Spor Kulübü Başkanı Mahmut Veysi Karamehmetoğlu’ndan kursun çalışmaları hakkında bilgi alan Beşikci, sporcuların eğitim gördüğü tesisleri de inceledi.
"ŞEHİRLE BİRLİKTE NESİLLERİ DE İNŞA EDİYORUZ"
Beşikci, çocuklara yönelik yatırımların geleceğe yapılan en önemli yatırımlar olduğunu belirterek; "Bizler belediyeciliği yalnızca yol, kaldırım ya da altyapı çalışmalarından ibaret gören bir anlayışa sahip değiliz. Şehrin fiziki inşasını yaparken, sosyal, kültürel ve sportif yatırımlarla nesillerin inşasını da aynı derecede önemsiyoruz." dedi.
Spor tesisinde farklı branşlarda eğitim alan 500 çocukla bir araya geldiklerini ifade eden Beşikci, "Akdenizli hemşehrilerimizin bizlere güvenerek emanet ettiği bu evlatlarımızın; kötü alışkanlıklardan uzak, bedenen ve ruhen sağlıklı, dayanışma duygusu yüksek ve sosyal bireyler olarak yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız" diye konuştu.
Çocukların spor sayesinde takım ruhu ve arkadaşlık bağları kazandığını vurgulayan Beşikci, projede emeği geçen antrenörlere ve çocuklarını spor okullarına gönderen ailelere teşekkür etti. (Haber Merkezi)
|