Mersin’in Mezitli ilçesinde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, daha temiz ve yaşanabilir bir kent için çevre temizliği etkinliği düzenleyerek “Temiz bir çevre hepimizin ortak sorumluluğu” çağrısında bulundu.
ABDULLAH ÖZTÜRKMEN
Mersin’in Mezitli ilçesinde yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için örnek bir çalışmaya imza attı. Gönüllü vatandaşlar, belirlenen bölgelerde çevre temizliği yaparak hem çevreye katkı sağladı hem de çöplerin doğaya bırakılmaması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladılar. Gönüllü olarak gerçekleştirilen çalışmada; çevreye atılan çeşitli atıklar toplanırken, vatandaşlara da çevre temizliğinin önemi konusunda mesaj verdi. Çalışmaya katılan yabancı uyruklu vatandaşlar, yaşadıkları kentin temiz tutulmasının yalnızca belediyelerin değil; toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
“DAHA TEMİZ BİR ÇEVREDE YASAYABİLİRİZ”
Çevre temizliği etkinliğine katılan Yulia Selivanova, temiz bir çevrenin oluşturulmasında bireysel sorumluluğun büyük önem taşıdığını belirterek; “Gerçekten herkes çöpünü bilinçli bir şekilde çöp konteynerlerine atarsa, daha temiz bir çevrede yaşayabiliriz.” dedi. Selivanova, çevre temizliğinin yalnızca belirli günlerde yapılan çalışmalarla sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekerek; herkesin günlük yaşamında çevreye karşı daha duyarlı davranmasının önemli olduğunu ifade etti. Gönüllüler, özellikle ortak kullanım alanlarının temiz tutulmasının hem kent estetiğine hem de toplum sağlığına olumlu katkı sağladığını belirterek; çevre konusunda duyarlılığın artırılması gerektiğini dile getirdi.
“TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI”
Mezitli’de gerçekleştirilen çalışma, farklı ülkelerden gelen ve ilçede yaşamını sürdüren vatandaşların yaşadıkları çevreye sahip çıkma konusundaki duyarlılığını da ortaya koydu. Gönüllüler, benzer çalışmaların devam etmesini ve daha fazla kişinin çevre temizliği konusunda gönüllü olarak sorumluluk üstlenmesini istedi. Çalışmaya katılanlar, “Temiz bir çevre için herkes üzerine düşeni yapmalı” mesajını verirken, çöplerin yere atılmaması ve atıkların uygun konteynerlere bırakılması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.
|