TÜBİTAK 4008 kapsamında desteklenen “Güçlükleri Aşma Yolunda Sosyal Keşif Yolculuğu-2” projesi, özel gereksinimli öğrencileri sosyal etkinliklerle buluşturacak. 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek projeye katılacak çocuklara servis, yeme-içme ve sosyal gezi imkânları ücretsiz sunulacak.
Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli Öğr. Gör. Dr. Gülcan Boyraz Eser yürütücülüğündeki 126B337 numaralı “Güçlükleri Aşma Yolunda Sosyal Keşif Yolculuğu-2” projesi, TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destek Programı kapsamında ikinci kez desteklenmeye hak kazandı.
5 GÜN SÜRECEK
TÜBİTAK projesi, 5-9 Ekim tarihleri arasında 5 gün boyunca uygulanacak. Projeye katılacak çocuklar; servis, yeme-içme ve çeşitli sosyal gezi ile etkinlik imkânlarından ücretsiz olarak yararlanacak.
OKUL İDARECİLERİ VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI
Projeye, özel öğrenme güçlüğü tanısı bulunan 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin katılımı hedefleniyor. Proje kapsamında bu öğrencilerin aileleriyle iletişime geçilerek çocukların projeye katılım konusunda teşvik edilmesi amaçlanıyor.
KATILIM FORMU YETERLİ
Projeye katılmak isteyen çocukların aileleri veya öğretmenleri tarafından aşağıdaki linkteki TÜBİTAK Katılımcı Formunu (çocuğun bilgilerini yazarak) doldurmaları yeterli olacak.
https://4000.tubitak.gov.tr/form/basvuru-formu-126B337?proje-no=126B337&proje-tipi=
PROJE DETAYLARI
Proje dijital adresi: https://4000.tubitak.gov.tr/4008/126b337 aracılığı ile projeye ilişkin temel bilgilere ve sosyal medya adresi olan https://www.instagram.com/sosyal_kesif_yolculugu/ ile de projede geçen yıl yapılan etkinliklerden bazılarının videolarına ulaşılabiliyor. Proje yürütücüsü Öğr. Gör. Dr. Gülcan Boyraz Eser, projenin çocuklara ve ailelere duyurulması konusunda katkı sunanlara teşekkür etti. (Haber Merkezi)
|