MSK yeni sezon ilk maçında cumartesi günü Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü’ne konuk olacak, Başantrenör Burak Gören ve Genel Menajer Burak Gören ilk maç öncesi yaptıkları açıklamada Mersin’i ait olduğu yere getirmek istediklerini belirtti
HASAN KÜÇÜK
Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) mücadele edecek olan Mersin Spor Kulübü (MSK), 2026-2027 sezonunun ilk maçında cumartesi günü Başkent temsilcisi MKE Ankaragücü’ne konuk olacak. Mamak Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 14.00’te başlayacak.
TBL’de ilk haftayı bay geçen Mersin ekibi, sezonun ilk maçında MKE Ankaragücü karşısında galibiyet arayacak. Geçtiğimiz sezon Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’ne veda eden MSK, yeni sezonda yeniden Süper Lig’e yükselme hedefiyle mücadele edecek.
Sezon öncesinde teknik ekip ve kadro yapılanmasında önemli değişikliklere giden MSK, takımın başına deneyimli başantrenör Burak Gören’i getirdi. Yeni kadro, hazırlık döneminde yaptığı çalışmalar ve oynadığı hazırlık maçlarıyla yeni sezona hazırlandı.
GÖREN: TEMELİ DOĞRU ATMAK ÖNEMLİ
MSK Başantrenörü Burak Gören, sezon öncesi hazırlık döneminde oyuncuların fiziksel ve teknik gelişimlerinin yanı sıra takım kimyasına ve mental hazırlığa da büyük önem verdiklerini söyledi.
Takım oluştururken öncelikli olarak oyuncuların karakter ve kişilik özelliklerine dikkat ettiklerini belirten Gören, zorlu dönemlerde kulübü ve takımı ayakta tutabilecek bir kadro kurmayı amaçladıklarını ifade etti.
Sezon öncesi çalışmaların verimli geçtiğini dile getiren Gören, “Temeli doğru atmanın ve ilk adımı doğru atmanın sezon içerisinde çok değerli olduğunu yıllar içerisinde tecrübe ettim. Bu nedenle ilk günden itibaren oyuncularımızı hem fiziksel hem teknik-taktik hem de mental olarak hazırlamaya çalıştık” dedi.
Hazırlık döneminde önemli maçlar oynadıklarını ve takımın kendi sistemini sahaya yansıtması için çalıştıklarını kaydeden Gören, gelişimin sezon boyunca devam edeceğini söyledi.
TBL’nin oldukça zorlu bir lig olduğunu vurgulayan Gören, “Çok zorlu bir sezon bizi bekliyor. Öncelikli hedefimiz iyi karakterler ve iyi bir kimya oluşturarak doğru bir basketbol modeliyle sahada olmak. Sertlik ve çalışmanın ön planda olduğu bir anlayışla mücadele edeceğiz. Sezon boyunca gelişerek, birlikte kalarak ve iyi çalışarak şampiyon olup Süper Lig’e çıkmak istiyoruz” diye konuştu.
Gören, Mersin’in yeniden Süper Lig’de yer alması için mücadele edeceklerini belirterek, “Mersin’i tekrar ait olduğu yere getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
YAZLAR: HEDEFİMİZ SÜPER LİG
MSK Genel Menajeri Namık Yazlar ise geçen sezon yaşanan küme düşmenin ardından kulüp olarak hızlı bir şekilde yeniden yapılanma sürecine girdiklerini söyledi.
Yönetim tarafındaki değişikliğin ardından teknik ekip ve oyuncu kadrosunun da TBL’nin dinamiklerine uygun şekilde oluşturulduğunu belirten Yazlar, hedeflerinin en başından itibaren Süper Lig olduğunu vurguladı.
Yazlar, “Mersin şehrinin erkek basketbol takımının hak ettiği yer Basketbol Süper Ligi’dir. Bizim hedefimiz de Süper Lig’e çıkacak bir kadro kurmaktı. Bu bilinçle beraber Burak Gören gibi çok deneyimli bir koçu takımın başına getirerek Mersin’e ve basketbol camiasına hedefimizi net bir şekilde göstermiş olduk” dedi.
Kadroyu oluştururken mücadele gücü yüksek, takım ruhuna sahip ve hedefe ulaşmak için fedakârlık yapabilecek oyuncuları tercih ettiklerini kaydeden Yazlar, yaş, tecrübe ve dinamizmi de kadro planlamasında dikkate aldıklarını söyledi.
KURTULDUM’UN SAKATLIĞI ÜZDÜ
Sezon öncesi hazırlıkların genel anlamda iyi geçtiğini ifade eden Yazlar, Mustafa Kurtuldum’un yaşadığı sakatlığın kendilerini üzdüğünü, takımın kimyasını bir miktar etkilediğini ancak hedeflerinde herhangi bir değişiklik olmadığını dile getirdi. Yazlar, Ankaragücü deplasmanıyla maçlarımıza başlıyoruz. 2026-2027 sezonundaki hedefimiz Türkiye Basketbol Süper Ligi’ne çıkmak ve bundan taviz vermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.
|