HASAN KÜÇÜK
Çimsa ÇBK Mersin’in WNBA’de forma giyen oyuncuları Beren Burke ve Karlie Samuelson, WNBA sezonunun tamamlanmasının ardından Mersin’e gelerek takıma katıldı.
Geçtiğimiz sezon ÇBK Mersin formasıyla Avrupa şampiyonluğu yaşayan ve Türk vatandaşlığına geçerek Beren adını alan Burke; WNBA’de Indiana Fever, Washington Mystics ve New York Liberty’nin ardından son olarak Connecticut Sun forması giyiyordu.
Daha önce 2024-2025 sezonunda da ÇBK Mersin’de oynayan Samuelson ise WNBA kariyerinde Los Angeles Sparks, Dallas Wings, Seattle Storm, Phoenix Mercury, Washington Mystics, Minnesota Lynx ve Portland Fire takımlarında görev yaptı.
İki oyuncunun da takıma katılmasıyla ÇBK Mersin, hafta sonundaki lig mücadelesi ve çarşamba günü oynanacak Süper Kupa karşılaşması öncesinde kadrosunu güçlendirdi. Mili maçta sakatlanan Beren Burke’nin maçlarda görev alıp alamayacağı sağlık kontrollerinin ardından belli olacak.
|