Balıkçılar salgından olumsuz etkilenmedi




Tarih: 24 Haziran 2020 Çarşamba 14:46


Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Korona virüs salgını dolayısıyla balık lokantalarının olumsuz etkilenmesine rağmen kendilerinin etkilenmediğini hatta aksine müşterilerin balığa daha çok rağbet ettiğini söyledi. Balığın bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayan Polat, vatandaşları balık yemeye davet etti.

HABER: B. Özgür BEYAZLAR

 

Mersin Balık Çarşısı’nda bulunan esnaf, balık sezonunun kapalı olmasına rağmen gelen müşteri potansiyelinden memnun. Günlük taze balığın bulunduğunu aktaran balıkçılar, salgın döneminde fiyatlarını sabit tuttuklarını hatta bazı balıklarda indirim uyguladıklarını açıkladı. Maske ve mesafe kurallarına da dikkat eden balıkçılar, pandemi sürecini en olumlu atlatan sektörler arasında yer alıyor.

 

“GÜNLÜK TAZE BALIK MEVCUT”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, “Normalde 15 Nisan itibari ile balık sezonu sona ermişti. Yalnız Temmuz 15’e kadar Uluslar arası avcılık dediğimiz 12 milden sonraki avcılık serbest. Bir de el gırgırları ile çalışan balıkçılarımıza serbest. Yine çeşitlerimiz çıkıyor, taze balıklarımız geliyor. Sardalya her zaman var, mercan, gümüş, açıktan çıkan mezgit, çupra, levrek taze günlük geliyor. Halkımızı balık yemeye davet ediyoruz” dedi.

 

“OLUMSUZ ETKİLENMEDİK”

Koronavirüs’ün kendilerini olumsuz yönde etkilemediğini söyleyen Polat, “Bizim balık lokantalarını etkiledi. Bizim günlük satışımız fazla etkilenmedi. Üstelik halkın talebi daha çok arttı. Balık bağışıklık sistemini kazandırdığı için halk bu konuda bilinçliydi ve bunun için balık satışlarımız iyi oldu. Mevsimimiz kapalı olmasına rağmen halkın rağbeti iyi durumda. Fiyatlarımız da uygun. 10 liradan başlıyor. Biz bu süreçte fiyatları sabitledik. Bazen daha düşük fiyata sattığımız oldu. Sardalya 10 TL, Mercan 25-30 TL, Çupra-Levrek 30 TL, Barbun 25-30 TL, Mezgit 20 TL, Kefal 10-15 lira arasında gidiyor. Her bütçeye uygun balıklarımız mevcut. Balık sağlıktır. Halkımızı balık yemeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BİNDİKLERİ DALI KESİYORLAR”

Kaçak bir şekilde trol avcılığı yapan şahıslara da uyarılarda bulunan Polat, “Bu arkadaşlar kendi bindikleri dalı kesiyorlar. Mesleğimiz 20 yıl sonra da devam etmeli. Eğer bugün yavruları yakalarlarsa ilerde çeşitlilik azalacak. O yüzden balığın yumurtlamasına izin vermemiz gerekiyor. Günlük 3-5 lira daha fazla kazanayım hesabıyla yapılan bu tür yanlışlıklar, önümüzdeki yıllara büyük sekte uğratacak” şeklinde konuştu.

 

“KURALLARA UYUYORUZ”

Yeni normalleşme sürecine uygun şekilde satışlarına devam ettiklerini vurgulayan Polat şunları söyledi: “Biz maskemizi takıyoruz. Elamanlarımızı mesafeli çalıştırıp, sık sık izin veriyoruz. Dezenfektanlarımızı kullanıyoruz. Belediyelerimiz burayı günlük temizliyor. Bireysel olarak da temizliğe daha çok riayet ediyoruz.”


Etiket: Mersin, balıkçılar, koronavirüs, fiyat


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA