Tarsus turizmde kültür turları için iyi bir durak




Tarih: 12 Ağustos 2020 Çarşamba 17:26


Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde "Tarsus Alt Bölge Destinasyon Çalıştayı" gerçekleştirildi. ÇKA’nın Turizmde Destinasyon Yönetimi Sonuç Odaklı Programı hakkında detaylı bilgi verilen çalıştayda Tarsus’un turizmde kültür, inanç ve gastronomi ile öne çıkabileceğine dikkat çekildi.

ÇKA’nın ‘Tarsus Alt Bölge Destinasyon Çalıştayı’ Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda yapıldı. Çalıştayın açılışında konuşan ÇKA Genel Sekreteri Dr. Altunsu, bölgenin turizm potansiyeline dikkat çekerek, Mersin merkez ve ilçeleri de dâhil olmak üzere turizm türündeki farklılığa işaret etti. Mersin’in ilçeleri ile birlikte turizm haritasını çıkardıklarını ve her bir ilçesinin ayrı bir destinasyon olduğunu söyleyen Altunsu, "Her ilçemiz kendine özel. Anamur-Bozyazı-Aydıncık ayrı bir destinasyon, Silifke-Erdemli-Mut ayrı bir destinasyon, Mersin Merkez ve Tarsus ayrı bir destinasyon ve Çamlıyayla ayrı bir destinasyon. Her biri için farklı bir turizm potansiyeli ve çeşidi var. Programlarımızla her birini ayrı ayrı çalıştık yakında proje çağrımıza da çıkacağız. En temel amacımız turizm potansiyelimiz canlandırmak ve istenilen seviyenin üzerine çıkarmak" diye konuştu.

 

TURİZM HARİTASI ÇIKARTILDI

Çukurova Kalkınma Ajansı Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan tarafından sunum yapıldı. Özcan, program ile Çukurova Bölgesi’nde turizmin destinasyon odaklı yaklaşım çerçevesinde geliştirilerek turizmden elde edilen katma değerin artırılmasının hedeflendiği ve bu kapsamda bölgede öncelikli destinasyonların belirlenmesi ve geliştirilmesi, tespit edilen destinasyonların etkin bir şekilde tanıtım ve pazarlamasının yapılması ve bölgeye gelen turist sayısının artırılmasının amaçlandığını belirtti. Swot analizi, uzman görüşleri ve yapılan diğer envanter çalışmaları sonucu önemli bulguların tespit edildiğini dile getiren Özcan, Mersin’in turistik değer haritasının ortaya çıktığını bildirdi.

 

KÜLTÜR, İNANÇ VE GASTRONOMİ

Tarsus için kültür, inanç ve gastronomi turizminin bir fırsat olduğunu ifade eden Özcan yaptığı sunumda şunlara dikkat çekti: ‘’Tarsus’ta kültür ve inanç turizmi ile gastronomi turizmine odaklanalım istiyoruz. Öne çıkan cazibe merkeziler var. St Paul kuyusu & Tarsus evleri, Gastronomi durakları, Tarihi kent merkezi kültür turizmi öğeleri, Eshab-ı Kehf Mağarası gibi. Tarsus, uzun hafta sonu kültür turları, Gastronomi turları ve İnanç turizmi turları için önemli bir potansiyel. Tarsus özellikle Adana ve Mersin’in merkezi ile kombine edilmiş 3-4 günlük iç turizm uzun hafta sonu turlarının önemli bir durağı olabilir. Turistik öğelerin birçoğu altyapı, restorasyon vb. açılardan gayet iyi durumda. Eski Tarsus Evleri büyük potansiyel. Bu tarz sokak sağlıklaştırmaları artırılabilir. Burası bir konsept proje ile fonksiyon kazandırılıp turizme açılmalı. Bilgilendirme panoları, yönlendirme levhaları, digjtal uygulamalar, QR kodlu bilgilendirmeler eksik. Kentteki kültürel ve inanç turizmine yönelik öğeler içiçe. Dolayısıyla bir rota üzerinden, profesyonel rehberlik hizmetiyle 1 tam gün grup ya da bireysel gezilebilir. Çok fazla tarihi yapı var. Bazılarının restorasyonu yarım durumda. Bunların ne olduğunu turistin anlaması açısından her birinin önüne eski dönem fotoğrafları ve bilgilendirmeler konulabilir." (Haber Merkezi)

 


Etiket: turizm, tarsus


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA