Kalkınmanın yolu üretimden geçer




Tarih: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 14:13


Mersin’de genellikle dekorasyon ağırlıklı çalışan Bilgin Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Bilgin, üretimin önemine vurgu yaparak, “Kalkınmanın yolu üretimden geçer dedi.

Sevcan AKGÜL

Bilgin Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Veysi Bilgin, gazetecilere hedeflerini anlattı. Mersin’de baba mesleği mobilyacılığı sürdüren Bilgin, firmaları ile ilgili, “İkinci kuşak olarak 4 kardeşle Bilgin mobilyanın faaliyetlerini sürdürmeye devam ettik. Şu anda 3. kuşak olan çocuklarımız işi devam ettiriyor. 1983 yılında Mersin’e geldik. O yıldan bugüne aktif bir şekilde mobilya üretmeye devam ediyoruz” bilgilerini verdi.

 

50’YE YAKIN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORUZ

Bilgin Mobilya’nın genellikle dekorasyon ağırlıklı çalıştığını anımsatan Veysi Bilgin, istihdama da katkı sunduklarına değinerek, “Otel, hastane, büro, ev ve mobilya mobilyaları konusunda oldukça deneyimliyiz. En büyük ağırlık verdiğimiz alan ev dekorasyonudur. Irak, Libya, İngiltere, Amerika, Kanada ve son olarak da Montenegro’ya mobilya üretiyoruz. Bünyemizde 50’ye yakın kişiye istihdam sağlıyoruz” ifadelerini kullandı

 

IRAK PAZARINDAKİ İŞLERİMİZDE DÜŞÜŞ OLDU

Tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkileyen COVİD 19 pandemisi döneminde yaptıkları faaliyetler ile ilgili de bilgiler paylaşan Bilgin, pandemi sürecindeki açığı hızla kapattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Pandemi dönemi öncesine kadar Irak işlerimiz oldukça iyiydi. Şu anda kapalı olduğu için Irak pazarındaki işlerimizde düşüş oldu. Pandemi dönemi sonrasına bakacak olursak; Şu anda işlerimizde ciddi bir artış var. Üretim kapasitemizi artırarak pandemi dönemindeki 3 aylık geriye gidişimizi kapatmak için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.”

 

MERSİN’DE SANAYİCİ OLMAK OLDUKÇA ZOR

Mersin’de sanayicinin en büyük sıkıntısının kalifiye eleman olduğuna vurgu yapan Bilgin, “Mersin’de sanayici olmak oldukça zor” dedi ve şöyle devam etti:

“Sanayicilerin çektiği en büyük sıkıntı kalifiye eleman bulamamak ve dolayısı ile alt kadrolarda yetişen kimseyi bulamıyorsunuz. Sanat okulları ve eğitim merkezleri artık eskisi gibi eleman yetiştirip bize gönderemiyor. Ama bunlara rağmen Bilgin mobilya olarak üretmeye ve yeni istihdam alanları oluşturmaya hız kesmeden devam ediyoruz. Mersin çok güzel bir kent. Türkiye’de yatırım yapma hayali kuranlar mutlaka Mersin’de yapmalıdır. Çünkü Mersin gerek sanayide gerekse lojistik olarak ticari unsur olarak diğer şehirlerin çok üstünde. Mersin’de sanayici olmak bir ayrıcalıktır. Burada iş dünyası içerisinde birçok dost kazandım. İşini en iyi şekilde yapma gayretinde herkes. Bu da bizim gibi iş dünyası temsilcilerini mutlu ediyor.”

 

BİZ YERİ GELDİ FABRİKADA YATTIK

Türkiye’nin farklı kentlerine mobilya gönderen Bilgin Mobilya markasının nasıl büyüdüğünü Veysi Bilgin, şöyle anlattı:

“En büyük etken çok çalışmamızdır. Biz yeri geldi fabrikada yattık. Eve gelmediğimiz zamanlar oldu. Bizim sektörümüz anlatılmaz derece hassas bir sektörüdür. Çünkü insanların zevkine hitap ediyoruz. Müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak bizim için çok önemlidir. Bu sektörde büyümek istiyorsanız müşterilerinizin size referans olması gerekiyor. Biz yıllar öncesinde bunu başardık. Yıllardır üretim yapılan Bilgin Mobilya çatısı altında hiçbir müşterimizi mağdur etmedik. Paramızı kırdık, ama müşterimizin kalbini kırmadık.”

 

BİR MENTEŞENİN ÖMRÜNÜN 20 YIL OLMASI GEREKİYOR

Mobilyada her zaman kaliteye önem verdiklerini ifade eden Bilgin, “Bilgin Mobilya bünyesinde kesinlikle kalitesiz malzeme kullanılmaz. Ürün ağımızda her zaman üst segment mobilya malzemeleri kullanılır. Mesela bize göre bir menteşenin ömrünün 20 yıl olması gerekiyor. Ucuz ve pahalı malzeme arasında yaklaşık yüzde 40-50 oranında fiyat farkı var. Ucuz menteşe kullanıldığı 6 ayda bir o ürünü değiştirerek zaten pahalı ürünün çok çok üstünde bir masraf yapmış oluyorsunuz. O yüzden bizim büyümemizdeki en büyük etkenlerden birisi de ucuz malzeme kullanmadan müşterimize kaliteli hizmet vermemizden kaynaklanıyor. 1983 yılından bu yana Mersin’deyiz ve o yıldan bu yana üretim yapıyoruz. Bilgin Mobilya’nın müşterilerin eksiklerini gidermeye yönelik kurduğu bir ‘Mutluluk Hattı’ var. Bu hat mobilyalarında sorun yaşayan, eksiği olan müşterilerin sorunlarını çözmek için kuruldu. Geçenlerde o hat çaldı ve ‘Daha önce size bir dolap yaptırmıştık, o dolabın menteşesi bozuldu’ dedi. Bunun üzerine sorumlu personelimizi tamirat için müşterimizin evine gönderdik. Ekibimiz eve gittiğinde, müşterimiz dolabı 16 yıl önce Bilgin Mobilya’dan aldığını söyledi. Bu yaşanan olay hem bana gurur verdi hem de mutlu etti. Galiba bu yaşanan olayı da ömrümün sonuna kadar unutmayacağım” diye konuştu

 

TEKNOLOJİYE AYAK UYDURUN!

Sektördeki tecrübelerini de anlatan Veysi Bilgin, gençlere şu tavsiyelerde bulundu: “Gençlere verebileceğim en büyük tavsiye; Çok çalışıp sürekli üretmeleridir. Üretim derdine düşsünler. Bir ülkenin kalkınması için üretim şart. Bir şeyler üretsinler ama yeter ki pes etmesinler. Her zaman araştırmacı ve ileri görüşlü olmaları gerekiyor. Teknolojiye ayak uydurmaları gerekiyor. Gelişen ve değişen dünya şartları şu anda çok zor bir hal aldı. Bu zorluğun içerisinde kaybolmamanın tek yolu üretimdir.”


Etiket: bilginveysi, mobilya


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA