Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Engelsiz Atölyesi açıldı




Tarih: 11 Eylül 2020 Cuma 11:00


Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, beraberinde Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ile birlikte; ‘Mersin Umut Girişimciler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Engelsiz Atölyesi’nin açılış programına katıldı.

Açılış törenine katılımları nedeniyle konuklara teşekkür eden Kooperatif Başkanı Soner Demir; “Sayın Milletvekilimiz Ali Cumhur Taşkın ve Akdeniz Belediye Başkanımızın katkılarıyla bugün atölyemizin açılışını yapıyoruz. Akdeniz Belediyemiz ve Ticaret İl Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, Türkiye’nin ilk Engelsiz E-Ticaret sitesini gerçekleştiriyoruz. Arkadaşlarımızın üretmiş olduğu tekstil ürünleri, zeytinyağı ve yöresel gıda ürünlerimizi e-ticaret üzerinden satışa sunuyoruz.

Ayrıca limon, zeytin, portakal çiçekli kolonyalar üreteceğiz. Engelli kardeşlerimizin istihdamı için başka kooperatiflerle de işbirliğimiz sürüyor. Ayın 24 ile 28’i arasında Ankara’da, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca düzenlenmesi planlanan kooperatif fuarına da katılacağız. Ankara’da, Mersin ve Akdeniz’imizi en güzel şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu. Kooperatif olarak ilk siparişi Başkan Gültak’tan aldıklarını da dile getiren Demir; “Akdeniz Belediyemiz için 5 bin adet bez pazar-market çantası dikiyoruz. Poşet torba kullanımdan kalktığı için artık çevre dostu bez torbalara dönüyoruz” dedi.

 

“ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN DAİMA YANINDAYIZ”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da konuşmasında; projeye araç, gereç ve teçhizat yönünden destek verdiklerini belirterek; “Engelli kardeşlerimizin hayatta karşılaştığı engelleri ortadan kaldırmak adına Akdeniz Belediyesi olarak yanlarında olduk. Burada üretilen ürünlerden, pazar çantalarından siparişler verdik ve farklı kurum ve firmalara da arkadaşlarımızı yönlendirdik. Emekleri sonucu ortaya güzel ürünler çıktı. Belediye olarak burada üretilip satışa sunulan ürünleri alarak vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Böylelikle engelli vatandaşlarımıza da istihdam sağlamış oluyoruz. Biz bu gücü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve milletvekillerimizden alıyoruz. Eğer onlar bize bu gücü vermeseydi, biz de bu imkânları sunamazdık. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm vekillerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM”

Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın da konuşmasında, engellerine rağmen verdikleri mücadele ve gösterdikleri azim nedeniyle Demir ve kooperatif üyesi engelli vatandaşlara teşekkür etti. Taşkın; “Gerçekten çok güzel bir çalışma ve güzel ürünler ortaya çıktı. Engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak adına kurulan kooperatife desteği olan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bu örnek çalışmanın, partisi ne olursa olsun diğer tüm belediye başkanlarımıza da örnek olmasını diliyorum. Buraya gelsinler, görsünler ve engelli kardeşlerimize destek olsunlar. Kooperatifimiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

SİPARİŞ İÇİN WWW.UMUTKOOP.ORG

Konuşmaların ardından, Mersin Umut Girişimciler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Engelsiz Atölye’sinin açılışı, kesilen kurdele ile gerçekleştirildi. Sonrasında da Milletvekili Taşkın ve Başkan Gültak, atölyedeki makinelerin başına geçerek, bir süre ürünlerin üretim sürecini izlediler. Öte yandan, Mersin Umut Girişimciler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Engelsiz Atölyesi’nde üretilen zeytin ve zeytinyağı, süt ürünleri, tatlı ve şekerlemeler ile daha birçok gıda ürününü, tekstil ve kozmetik ürünlerini almak isteyenler; kooperatifin https://www.umutkoop.org/ adresi üzerinden sipariş verebilir. (Haber Merkezi)


Etiket: akdeniz, engelsiz, atölye


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA