Tarsus TSO’dan Tarsus roket takımına tebrik




Tarih: 13 Eylül 2020 Pazar 11:46


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkı sunduğu Tarsus Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Tarsus Roket Takımı T-233 Roket Projesinin sonuna geldi. Tarsus TSO yönetimi, Teknofest 2020 Roket Yarışmasına finalist olarak katılan ve önemli başarı elde eden ekibi kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Tarsus Roket Takımı T-233 Roket Projesini tamamladı. Tasarımından yazılımına, aviyoniğinden mekaniğine kadar tamamen yerli olarak üretilen T-233 Roket ile

2020 Teknofest kapsamında Tuz Gölü’nde gerçekleştirilen yarışmada montaj günü yaşanan talihsiz bir teknik aksaklık nedeniyle roket atışlarını gerçekleştiremeyen Tarsus Roket Takımı büyük bir başarıya imza attı. Tarsus Roket Takımı sevincini paylaşmak amacıyla şu ifadelere yer verdi: "Tarsus Roket Takımı olarak, T-233 Roket Projemizin sonuna geldik. Finalist olarak katıldığımız yarışmada montaj günü yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle maalesef roketimizin atışı gerçekleştirilemedi. Başta takım kaptanımız Erkut Oğur olmak üzere tüm takım olarak tasarımından yazılımına, aviyoniğinden mekaniğine kadaronlarca saat mesai harcadık. Bu süre zarfı boyunca öğrenilen en önemli şeyler ise insanın her şeyi başarabileceği oldu. Bu projenin bitmesinde bizlere yardımcı olan ve desteklerini esirgemeyen başta üniversitemiz olmak üzere ana sponsorumuz ve maddi katkı sunan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası ve geçen yıl da olduğu gibi bu yıl da yanımızda olan Mersin Büyükşehir Belediyesine, takım danışmanımız olarak çalışmalarımızda bize yol gösteren Dr. Öğretim Üyesi Ercüment Türkoğlu’na teşekkür ederiz."(Haber Merkezi)


Etiket: tarsus, roket, tsob, tarsusüniversitesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA