Çevre dostu kent çalıştayı yapıldı




Tarih: 17 Eylül 2020 Perşembe 11:26


Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen “Yaya ve Bisiklet Dostu Kent Tarsus Çalıştayı” belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Organizasyonunu ve moderatörlüğünü Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın danışmanı, şehir plancısı, kentleşme ve çevrebilim uzmanı Sibel Gazi’nin üstlendiği çalıştayda yerel konuşmacıların yanı sıra, Ulusal ölçekte önemli isimlerde yer aldı. Çalıştayda pandemi sürecinde sıkça kullanılan görüntülü görüşme ve online konferans uygulamasından faydalanıldı.

 

“YEŞİL AĞLARLA ÖRDÜK TARSUS’U EN BAŞTAN”

 

“Yeşil ağlarla ördük Tarsus’u en baştan”sloganıyla çağdaş dünyada öne çıkan yeşil alt yapı ve yaşanabilir kent konsepti içinde bisiklet yol ağını tasarlamak ana hedef olarak sunuldu.

Çalıştayda, otomobil öncelikli kentlerin, yayalar ve bisiklet ulaşımı için yeniden tasarlanması, bisikletin doğa, küresel ısınma, ekonomi ve toplum sağlığı için anlamı, Tarsus’un genel yapısı ve bisiklete yönelik çalışmalar, bisiklet yolu çeşitleri, bisiklet kültürünün geliştirilmesi için yapılacak işler, yaya ve araç sürücülerine yönelik eğitimler, bisiklet yolu projelerinin uygulama sorunları, örnek kent deneyimleri ile öğrenilen avantaj ve dezavantajlar, bisiklet turizmi ve bunun için yararlanılacak ulusal ve uluslararası fonlar, bisiklet ulaşımında yerel idarelerin yetki ve sorumlulukları gibi konular ele alındı. Ulusal ve yerel katılımcılar tarafından çok verimli ve nitelikli bulunan çalıştayın sonuç bildirgesinin Türkiye’deki diğer belediyelere gönderilmesi önerildi. Tarsus kentinin tarihi, coğrafi ve doğal özelliklerine övgülerini anlatan katılımcılar, kentimizdeki proje için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade ettiler. (Haber Merkezi)

 

 


Etiket: tarsus, tarsusbelediyesi, kentçalıştayı, bisiklet


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA