Polat: “Her yaştan insanın balık tüketmesi lazım!”




Tarih: 22 Eylül 2020 Salı 17:45


Balık tezgahlarının av yasağının kalkmasıyla birlikte dolduğunu dile getiren Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, bu ayların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Her yaştan insanın balık tüketmesi gerektiğini belirten Polat, balığın bağışıklığı güçlendirdiğine de dikkat çekti.

Haber – Gizem Konucu

Yeni balık sezonu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat; Eylül, Ekim ve Kasım aylarının balık fiyatları açısından uygun olduğunu ve bolca balık bulunduğunu dile getirdi. Polat, “Kasım ayından sonra fırtınalar çıkar ve balığa çıkılmadığı için o aylarda mutlaka balık fiyatlarına yansıyor. Bu ayları değerlendirelim. Pandemi süreci var biliyorsunuz. Balık bağışıklığı güçlendirir. Omega3, Çinko, A ve D vitaminleri açısından çok doğal bir yiyecek. Balık zaten şu an doğallığını korumuş ender besin kaynağımız. Halkımız balık yesin. Özellikle her yaştan insanın balığı tüketmesi lazım. Balık, kemik hastasına, göz rahatsızlığına, yaşlı insanlara çok faydalıdır. Fiyatlar uygun olduğu için halkımızın biraz rağbeti var. Havalar serinlesin daha farklı bir rağbet ile karşı karşıya kalırız diye düşünüyorum. Balık satışında artış bekliyoruz” diye konuştu.

 

“ÇEŞİTLİLİK FİYATLARA DA YANSIYOR”

Av yasağının bitmesiyle birlikte balık çeşitliliğinin fazla olduğunu söyleyen Polat, “Bu çeşitlilik balık fiyatlarına da yansıyor. Fiyatlarda şu an yüzde 50’ye ve yüzde 70’e varan indirimler var. Barbun, gümüş, çupra, mezgit, istavrit, sardalya, palamut gibi aklınıza gelebilecek her çeşit balığımız mevcut. Fiyatlar şu an için çok uygun. Akdeniz sularının meşhur balığı barbun balığıdır. Normalde 40 ila 50 lira arasında olan barbun şu an 20 liraya çok rahat alınabilir ve 5 kişilik bir aile akşam yemeği olarak rahatlıkla tüketebilir” şeklinde konuştu. Şu anda tezgâhta bulunan fiyatları ise şu şekilde: “Sardalya 10 TL, Barbun 15-20-25TL, Levrek ve Çupra 30 TL, Kefal ve İstavrit 10 TL, Gümüş ve Mezgit 20 TL, Palamut 15 TL.”

 

 


Etiket: balık, yenisezon, adnanpolat, mersinbalıkçılarderneği


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA