MDOB’den “Yerelden Evrensele”




Tarih: 16 Kasım 2020 Pazartesi 12:52


Mersin Devlet Opera ve Balesi 19 Kasım Perşembe saat 20.00’de Prömiyerini, 21 Kasım Cumartesi günü saat 20.00’da Galasını Bağlantıgerçekleştireceği “Yerelden Evrensele” eseri ile sanatseverlere akıllardan çıkmayacak bir gece yaşatmaya hazırlanıyor.

Mozart’tan Adnan SAYGUN’a ,Beethoven’dan Neşet Ertaş’a müzik dehalarının eserlerinin yer alacağı gece türküler ve aryalarla farklı bir müzik ziyafetine dönüşecek. Mersin Devlet Opera ve Balesi Solistleri, Orkestrası, Balesi ve Korosunun birlikte sahneleyeceği eserin Orkestra Şefliğini Murat Cem Orhan, Rejisörlüğünü Volkan Ersoy’un yaptığı eserin, Rejisör Yardımcılığını ise Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdür V. Serbülent Biçer üstleniyor. Solist Sanatçılar Saliha Aktaş, Nihan Çetin Aydın, Bülent Bezdüz, Faik Mansuroğlu, Hasan Berk’in seslendireceği eserlerden bazıları: Yemen Türküsü, Kesik Çayır, Padişahlar Katlime Ferman Eylese. Carmen Operası, Romeo ve Juliet Operasından da kesitlerin yer alacağı bu büyülü evrensel konser Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda gerçekleştirilecektir. Biletleri biletinial.com ve sanat cepte uygulaması ile temin edilebilecektir. (Haber Merkezi)

 


Etiket: mersin, devletoperabalesi, yereldenevrensele


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA