Başkan Gültak, yetkiyi aldı




Tarih: 2 Aralık 2020 Çarşamba 16:14


Akdeniz Belediyesinin Aralık ayı birinci oturumuna Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın uzlaşmacı yapısı ve şeffaflık ilkesi damga vurdu. Gültak, her fırsatta dile getirdiği şeffaflık ilkesi ve uzlaşmacı yapısı sayesinde meclis üyelerine sunduğu okul, cami, kamu kurumları gibi yerlere yapılacak yardımlar konusunda yetki aldı.

Haber: Harun Bor

Akdeniz Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen Aralık ayı birinci oturumu yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden toplantı, meclise sunulan önergelerle devam etti.  Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve meclis üyeleri, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla meclis toplantısı sırasında turuncu maskeler taktı. Başkan Gültak; “Kadınların her zaman yanındayız. Onlara kalkan eller kırılsın. Yeni kanun ve düzenlemelerle birlikte kadınlara yapılan şiddet ve eziyetin sona ermesini diliyorum” dedi.

 

“BU İŞİN ŞAKASI YOK!”

Meclis toplantısında Covid-19 salgınına da dikkat çeken Başkan Gültak, virüsün her geçen gün daha da yayıldığını ifade ederek; “Akdeniz Belediyesi olarak bizler de tedbirlerimizi arttırıyoruz. Hükümetimiz de tabi yeni tedbirler aldı. Çember artık çok daraldı. Bu işin şakası yok. Salgın artık her an karşımıza çıkabilir. Her yerde farkındalık yaratmamız, tehlikeyi anlatmamız gerekiyor. Hastalık, 30 ila 50 yaş arasındaki insanlarda da ölümcül olabiliyor. Covid-19 olan belediye meclis üyelerimize ve mesai arkadaşlarımıza da geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum” dedi.

 

“KENDİMİZ VE TOPLUMUN SAĞLIĞI İÇİN KURALLARA UYALIM”

Herkesin çok dikkat etmesi ve kurallara uyması gerektiğinin altını çizen Gültak, maske, mesafe ve hijyenin önemine dikkat çektiği konuşmasında; “İnsan sağlığı kadar önemli hiçbir şey yok. Lütfen sağlığımıza çok dikkat edelim. Belediye personelimiz arasında testi pozitif çıkan arkadaşlarımız var ve tedavi görüyorlar. Temaslı olan personellerimiz de evlerinde karantinada.  Sağlığımız çok önemli, lütfen hem kendimiz dikkat edelim hem de çevremizdeki insanları mutlaka uyaralım ve duyarlı olalım” ifadelerini kullandı.

 

İHTİYACI OLAN OKUL, CAMİ VE KAMU KURUMLARI YENİLENECEK

Meclis’te görüşülen en önemli gündem maddesi ise Akdeniz sınırlarındaki okul, ibadethane ve benzeri yerlerin bakım, onarım ve tadilat işlerinin yapımını sağlayacak olan 5 milyon TL’lik borçlanma yetkisi oldu. Kısa süreli tartışmaların yaşandığı borçlanma görüşmelerinde Başkan Gültak, uzlaşmacı yapısını ön plana çıkararak yaptığı açıklamalar sonrasında borçlanma yetkisinin 1,5 milyon TL’lik kısmının acil durumlarda kullanılması konusunda yetkiyi aldı.

Kalan tutarla ilgili olarak da ayrıntılı rapor hazırlanması ve talep gelen kurumların ihtiyacına göre planlanmasıyla ilgili Meclis üyelerine bilgi verilmesi kararı alındı. Mersin’de yaşayan Roman vatandaşların, işe alınmada ve kültürlerini yaşayabilecekleri, ayrıca el emekleriyle elde edilen sanatsal ürünlerini sergileyebilecek bir alan ve yer sağlanmasını içeren Çevre, Eğitim ve Kültür, Kadın Erkek Eşitliği ile Hukuk ve Toplumsal Adalet Komisyon Raporları da oybirliğiyle kabul edildi.


Etiket: akdenizbelediyesi, mustafagültak, aralık, meclis


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA